Alvarado verstevigt haar leidstersplaats in Gullegem

Alvarado verstevigt haar leidstersplaats in Gullegem

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Cyclocross Gullegem gewonnen en verstevigt zo haar leidstersplaats in de Superprestige. Inge van der Heijden en Denise Betsema zorgden als respectievelijk tweede en derde voor een volledig Nederlands podium.

In de wedstrijd voor de dames in Gullegem was het de jonge Zoe Bäckstedt die er meteen de pees op legde. De Britse reed dusdanig hard dat er slechts twee volgden, Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema. Bäckstedt nam bovendien even wat voorsprong maar kreeg na een fietswissel het gezelschap van Alvarado.

In de tweede ronde reed de leidster in de Superprestige vlotter door het zand en ze soleerde richting de zege. Achter haar vormde zich met Bäckstedt, Inge van der Heijden en Betsema een trio, dat uiteindelijk zou strijden voor de overige podiumplaatsen. Hun posities wisselden ronde per ronde en finaal wist Inge van der Heijden de tweede plaats te bemachtigen en Denise Betsema de derde.

"Ik heb de helft van de wedstrijd wel hard door moeten rijden.", gaf Ceylin mee na afloop, doelend dat haar voorsprong niet dusdanig groot was om zeker te zijn van winst. "Toen ik zag dat het meer dan 20 seconden was, was het temporiseren. De laatste twee rondes was het iets meer op mijn gemak."

"Het doet altijd deugd om te winnen, wie er ook aan de start staat.", aldus een blije winnares

dames gullegem podium.jpeg (780 KB)

Alvarado pakt met Gullegem al haar vierde zege in de Superprestige dit veldritseizoen en verstevigt bijgevolg haar leidersplaats in het klassement. Van der Heijden en Betsema doen dat evenzo voor hun posities 2 en 3.

Tussenstand dames Superprestige na Gullegem klik
 
1. Ceylin del Carmen Alvarado 95 ptn
2. Inge van der Heijden 91 ptn
3. Denise Betsema  89 ptn

De wedstrijd bij de junioren dames werd gewonnen door Lise Klaes.

Fotocredits Bram van Lent en Veldritkrant

Uitslagen SP Cyclocross Gullegem klik hier

Interview
 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!