Van der Poel grijpt de zege in Herentals

Van der Poel grijpt de zege in Herentals

Mathieu van der Poel heeft Herentals Crosst 2023 gewonnen. Wout van Aert verloor deze keer in de slotronde zijn kans op glorie op het thuisfront, door een lekke band, en finishte als tweede. Eli Iserbyt bleef Lars van der Haar voor in de battle voor de laatste podiumstek. (fotocredit TFoto)

Lars van der Haar wist als eerste op te draaien na de start bij elite heren in Herentals Crosst. In zijn zog volgden als eersten Van der Poel en Van Aert. De Belgische kampioen veldrijden nam de leiding over maar het was een verrassende Jens Adams die na het ritje op de atletiekpiste als eerste de klim op vloog. We kregen met hiervoor genoemde een koptrio, met in de achtervolging nog eentje, bestaande uit Eli Isebyt, Lars van der Haar en Pim Ronhaar. Deze laatsten zouden nooit meer naar voor geraken en ook Adams moest vooraan de rol lossen en zakte terug, mede door materiaalpech.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert bleven tot in de slotronde aan elkaars zijde en zouden sprinten voor de zege. Maar Van Aert reed jammer genoeg lek en het kwam dus niet zover.

Iserbyt won het prestigeduel van Van der Haar voor de derde plek, alsook een bevestiging voor zijn leidersplaats in het klassement van de X²O Badkamers Trofee


Vind volledige uitslag en tussenstand Herentals klik hier







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!