Kiona Crabbé maakte overstap naar Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini

Kiona Crabbé maakte overstap naar Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini

Voor Kiona Crabbé ging de overgang van oud naar nieuw gepaard met een transfer. Na vijf jaar in dienst te rijden voor de teams van de broers Roodhooft komt de Vlaams-Brabantse sinds 1 januari uit voor Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini. Een last-minute transfer blijkbaar.

"Laat me beginnen met de broers Roodhooft te danken voor de voorbije vijf seizoenen" opent Kiona Crabbé. "Het is dus zeker niet mijn bedoeling om met modder te gooien. Wel vind ik het jammer dat onze samenwerking niet verlengd kon worden. Tot laat in december was ik ervan overtuigd dat ik ook volgend jaar in de uitrusting van Crelan-Fristads zou rijden."

Dat is dus niet het geval. Gelukkig voor de éénentwintigjarige vond ze bij Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini onderdak. "Ploegmanager Eddy Van Bunder werd op de hoogte gebracht van mijn situatie en toonde meteen interesse. In verband met kledij en fietsen was het best wel lastig om alles nog tijdig in orde te brengen. Maar daar heb ik natuurlijk alle begrip voor. Waar ik ook best tevreden over ben, is dat mijn nieuwe team als UCI-team ook een mooi wegprogramma kan bieden. Ik spiegel me nu wat aan Gerben Kuypers. Hij zit bij het mannenteam en laat zien dat er via deze weg mooie resulaten behaald kunnen worden."

Als titelverdedigster bij de dames beloften komt het er voor Crabbé op aan om volgende week in Lokeren al paraat te staan. "Conditioneel zie ik niet veel problemen. Maar mentaal was het wel even een knop omdraaien. Dat is gelukkig ook gebeurd. De focus is dus aanwezig richting het BK. Julie Brouwers en Sterre Vervloet zie ik als mijn voornaamste concurrenten. "

(lees verder onder de foto credit Verheyen)
Kiona Crabbe credit Lieven.jpg (1.23 MB)

In Herentals kon Crabbé haar traditionele zwakke start opnieuw niet wegmoffelen. "Niet zozeer de start op zich is het probleem. Wel de eerste bochten na het vertrek. Zowel zelf wringen als de terughoudendheid bij het gewring van anderen doen me daar steeds de das om. Met als gevolg een resem plaatsen dat ik verlies. Dat ik dan wel steeds veel plaatsen terugwin, is op zich leuker dan dat je na een slechte start terugvalt. Al kom je natuurlijk niet meer in de buurt van rensters die een betere start nemen en nadien hetzelfde tempo rijden als ik."

Net als vele anderen werd de regerende Belgisch kampioene bij de beloften bij het ingaan van de laatste ronde uit koers genomen. "Dat is best jammer. Ik kan aannemen dat men moet opletten dat achtervolgsters de voorste rensters niet hinderen in hun strijd om de overwinning. Nu was er echter nog een verschil van ruim twee minuten met winnares Pieterse. Met slechts een veertiental rensters die effectief de volledige wedstrijd uitrijden doe je de sport geen plezier lijkt me."

Vind volledige uitslag klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit Bram van Lent

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!