Brand over Herentals Crosst: 'Wedstrijd met eigen identiteit'

Brand over Herentals Crosst: 'Wedstrijd met eigen identiteit'

De crossen volgen elkaar in sneltempo op. Op dinsdag 3 januari 2023 staat Herentals Crosst op de veldritkalender, de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee.

In een paar jaar tijd heeft de Herentals Crosst de harten van de renners veroverd. Het ideale decor voor het laatste titanenduel van dit seizoen bij elite heren. Bij de dames hoopt Lucinda Brand mee te strijden voor de zege.

“Het is een wedstrijd met een eigen identiteit die zich weet te onderscheiden van andere crossen”, vindt Lucinda Brand. “Er zit een beetje van alles in: single tracks, een zware klim en een technische afdaling.”

Vooral de befaamde Skiberg maakt indruk. “Zo’n pittige klim kom je gelukkig niet elke wedstrijd tegen. Vaak heb je niet veel grip om naar boven te lopen en eenmaal boven zijn de benen helemaal verzuurd. De kunst is om dan op een ontspannen manier de technische afdaling aan te vatten, want daar kan één foutje voor een hoop ellende zorgen.”

Brand, een jaar geleden de beste vrouw in Herentals, hoopt dinsdag opnieuw mee te dingen naar de zege. Nadat een breuk in de hand en een verkoudheid voor ellende zorgden in het eerste deel van het seizoen, stond ze in de eindejaarsperiode vier keer op het podium. “Ik kon nog niet echt meedoen voor de zege, maar het gaat terug beter”, is Brand hoopvol. “Conditioneel heb ik de voorbije maanden wat achterstand opgelopen, maar het doet deugd dat ik de laatste crossen terug deel uitmaak van het wedstrijdverhaal.”

Elite heren

Bij de heren staan Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock (update, niet omwille val in Baal cfr sporza) voor de laatste keer dit seizoen samen aan de start. De inzet van de nieuwe clash tussen de titanen van het veld is groot. Van Aert was in Herentals al twee keer de sterkste en zal voor eigen volk resoluut voor een derde zege op een rij willen gaan. Een nieuwe triomf voor de Belgische kampioen betekent bovendien een straffe vier op een rij in acht dagen tijd.

 In het klassement van de X²O Badkamers Trofee leidt Eli Iserbyt voor Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout

Het zijn drukke dagen in de X²O Badkamers Trofee. Na de traditionele opener op nieuwjaarsdag in Baal en op dinsdag 3 januari Herentals Crosst, is er op donderdag 5 januari al de Duinencross in Koksijde, een nieuwkomer in dit klassement.


Fotocredits TFoto - tekstbron: X²O Badkamers Trofee / Golazo

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!