1ste veldritoverwinning in 2023 op Balenberg gaat naar Canadese Isabella Holmgren

1ste veldritoverwinning in 2023 op Balenberg gaat naar Canadese Isabella Holmgren

Eerste veldritoverwinning in 2023 op de Balenberg gaat naar Canadese Isabella Holmgren. Tweelingzus Ava finisht als tweede. "Deze wedstrijd stond hoog op mijn verlanglijst"

"Met deze winst ben ik enorm tevreden" sprak winnnares Isabella Holmgren na de podiumceremonie. "Deze wedstrijd stond immers hoog op mijn verlanglijstje. Enerzijds omdat ik op de hoogte ben van het palmares van Sven Nys. En anderzijds omdat ik van deze omloop, waarin er een mooi evenwicht is van lopen en fietsen, echt wel hou. Dat ik er dan de X2O badkamereend bovenop krijg, maakt het helemaal compleet. Al zal men in Canada, waar het momenteel nog maar rond vier uur in de ochtend is op nieuwjaarsdag, niet echt de betekenis van kennen." (lacht)

Doordat de dames juniores als eerste wedstrijd op het programma stond, was de overwinning van Isabella Holmgren meteen de allereerste van het nieuwe jaar. "Dat is iets wat niemand me kan afnemen he. Ik had er nog niet over nagedacht tot je het me zei maar het is inderdaad wel iets speciaal. Overnachten deden we net als vorig jaar in het Cycling Canada House te Tielt-Winge. Van daar was het vanmorgen niet echt een lange verplaatsing. Gelukkig maar, al hebben we het gisteren zeker niet laat gemaakt."

Eerste achtervolgster in de wedstrijd was tweelingzus Ava Holmgren. Al was de winnares daar niet echt mee bezig. "Ik hoorde dat Ava mijn dichtste achtervolgster was maar probeerde daar niet over na te denken. In mijn hoofd kon ik dat meteen filteren zodat ik de focus op mijn eigen race kon houden. Al is het achteraf voor mij wel leuk om samen met haar hier op het podium te staan."

(lees verder onder de foto credit Lieven Verheyen)
Baal 23 zusjes Holmgren credit Lieven.jpg (972 KB)

Ava Holmgren kan wel leven met de zege van haar zus.

"Ik ga niet ontkennen dat ik natuurlijk liever zelf had gewonnen" zegt de 17-jarige. "Maar als de winst niet voor mij is, heb ik logischerwijze liever dat Isabella met de bloemen naar huis gaat. De eend is echter iets anders. Daar ben ik wel jaloers op. Hopelijk kan ik er ooit ook eens in slagen om zo'n mooi aandenken te winnen. Maar mijn tweelingzus was vandaag gewoon de betere. Van bij het begin sloeg ze een kloof die nooit meer kleiner werd."

Baal 23 podium junioren dames credit Bram.jpeg (826 KB)

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits Bram van Lent

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!