UCI spreekt zich uit over Toon Aerts

UCI spreekt zich uit over Toon Aerts

De Internationale Wielerunie heeft zich, nadat iedereen heel lang moest wachten, de voorbije week uitgesproken over de gevolgen van de afwijkende dopingtest bij en voor Toon Aerts.

In februari van dit jaar kwam het bericht als een donderslag bij heldere hemel dat Toon Aerts een afwijkende dopingtest had afgelegd lees hier

Na bijna een jaar wachten is er eindelijk een uitspraak gekomen vanuit UCI wat de consequenties zijn voor Aerts en die is niet min > 24 maanden schorsing . Dat zou betekenen dat Aerts pas op 16 februari 2024 terug in competitie mag.

Een ontroerde Toon Aerts op de persconferentie in Merksplas houdt vast aan het feit dat hij een zuivere atleet is en zal er alles aan doen om dit te bewijzen. Vandaar ook dat zijn haar nog steeds niet geknipt is. "Daar zit bewijsmateriaal in", klinkt het. Er zou ook aangegeven zijn dat het gevonden product (een zeer minimale hoeveelheid) niet intentioneel werd ingenomen, maar het kamp Aerts moet kunnen aantonen waar de contaminatie vandaan komt/kwam. "Een zoektocht naar een speld in een hooiberg.", luidt het daaromtrent.

De voormalige Belgische kampioen veldrijden van Kruibeke bleef goed trainen en "alles stond klaar om terug in actie te komen.", vertelt Toon. "Het is een zeer zware straf, te zware, ...", benadrukt hij, maar de strijdvaarigheid is er nog. "Ten laatste 16 februari 2024 begin ik aan mijn tweede carrière.", aldus Aerts

later meer

In november legde UCI nog de bal in het kamp van Toon Aerts lees hier, terwijl de verdediging blijkbaar al was aangereikt.

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!