Thijs Aerts bij project Intermarché-Circus-Wanty

Thijs Aerts bij project Intermarché-Circus-Wanty

Exact drie jaar na de oprichting van het veldritteam van Intermarché-Circus-Wanty breekt een nieuw hoofdstuk aan voor de Waalse structuur van Jean-François Bourlart. En Thijs Aerts zal daar deel van uitmaken

De opstart van het Continentale Development Team op 1 januari 2023 is een belangrijke stap in de vervollediging van de piramide van Intermarché-Circus-Wanty. enerzijds als talentenpoel voor het World Team en anderzijds als nieuwe troef in de ontwikkeling van talentvolle veldrijders, die dan voortaan op alle niveaus een wegprogramma op maat zullen kunnen afwerken.

Verschillende jonge veldrijders hebben de voorbije drie jaren in de kleuren van het Tormans Cyclo Cross Team een opmerkelijke opmars gemaakt en ondermeer twee Europese, twee wereldtitels en een reeks nationale titels behaald. Om de succesvolle werking onder leiding van Bart en Geert Wellens kracht bij te zetten, is de integratie van het Veldritteam en het Development Team in 2023 een prioriteit voor de Performance Structuur van Intermarché-Circus-Wanty.

(lees verder onder de foto)
IMG_1281 Jim Thijs  Aerts.jpg (513 KB)Fotocredit Veldritkrant

Thijs Aerts wordt per 1 januari 2023 verwelkomd. Thijs wordt zo op zijn 26 jaar teamgenoot van veldrijders Kevin Kuhn, Arne Baers, Jelle Vermoote, Lauren Molengraaf en Marie Schreiber.

"Na bijna tien jaar bij éénzelfde team kijk ik met een gezonde spanning uit naar deze nieuwe uitdaging bij de structuur van Intermarché-Circus-Wanty, die hopelijk even lang mag duren!", laat Thijs noteren. "Het wordt voor mij wellicht een grote en interessante stap naar deze internationale en grote structuur, met zowel een World Team, Continentaal Team en Veldritploeg. Het is erg bijzonder om vanaf deze zondag dezelfde kleuren te kunnen verdedigen als een aantal renners voor wie ik gewoonlijk in de meest prestigieuze wegwedstrijden voor supporter. Ik kijk er dan ook vol ongeduld naar uit om iedereen binnen een drietal weken tijdens ons gezamenlijk trainingskamp in Alicante te ontmoeten. Tijdens de verschillende meetings die ik met de omkadering gehad heb, leerde ik over de gedeelde expertise tussen de verschillende teams. Ik hoop van de professionele manier van werken gebruik te maken om te groeien als renner. Ook mijn vernieuwd wegprogramma met het Development Team zal voor een nieuwe impuls zorgen. In dit team kijg ik de kans krijg om mijn ervaring aan de jonge beloften door te geven. In het veld word ik dan weer herenigd met Bart Wellens, die me als ploeggenoot in mijn eerste jaar als belofte voor het eerst advies gaf. Ik kan niet wachten om 2023 in de kleuren van het Tormans Cyclo Cross Team goed in te zetten in Baal!", aldus de 26-jarige Aerts

Nieuwe naamsponsor

"We hebben dit veldritproject in januari 2020 opgericht en onder de sportieve leiding van Bart Wellens een performante structuur gebouwd, waarin verschillende jonge talenten zich hebben kunnen ontwikkelen en titels konden behalen.", vertelt CEO Jean-François Bourlart. "In dat opzicht zijn we verheugd om Thijs Aerts met al zijn ervaring in onze groep elite renners te verwelkomen. We zijn fier op de successen die we de voorbije drie jaren met dit team behaald hebben en zijn ervan overtuigd dat het veldrijden zowel sportief als commercieel een waardevolle discipline is. Het is onze wil om in het veldrijden te blijven investeren, maar omdat we niet meer dezelfde filosofie en visie als Jan Tormans deelden, zullen we ons avontuur in het veld met nieuwe partners verderzetten. Vooraleer op zoek te gaan naar een nieuwe naampartner voor seizoen 2023-2024, wil ik Jan Tormans uitdrukkelijk bedanken voor zijn enthousiasme en bijdrage aan onze structuur de voorbije drie jaren."

Fotocredit TFoto - tekstbron : team Intermarché-Circus-Wanty

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!