Marion Norbert-Riberolle 8ste in Zolder

Marion Norbert-Riberolle 8ste in Zolder

Marion Norbert-Riberolle was met een achtste plaats de beste Belgische in Heusden-Zolder. Een opsteker richting het BK veldrijden voor de uit Frankrijk afkomstige renster. Want dat ze graag de Belgische titel zou pakken, steekt de 23-jarige niet onder stoelen of banken.

Net als een groot deel van de veldrijders is dit ook voor Marion Norbert-Riberolle een drukke periode.
"De snelle opeenvolging van de wedstrijden en de lastige omlopen maken het voor ons best zwaar en vermoeiend" zegt de renster van Crelan-Fristads. "Al zit ik zelf met enkel Gavere en Heusden-Zolder nog maar aan twee wedstrijden de afgelopen weken. Maar daar heb ik dan ook wel een goede reden voor. Na Boom werd ik ziek. En nadien ging ik op stage in het Spaanse Benicasim om de conditie terug op te bouwen."

Met uitzondering van Loenhout zien we de geboren Française de volgende dagen overal rijden. Niet evident, gezien ze elke keer opnieuw terugkeert naar haar woonplaats in Moeskroen. "De verplaatsingen zijn inderdaad niet altijd bij de deur. Regelmatig komt er ook nog eens wat kiné of extra verzorging bij. En eten en kleren wassen ook natuurlijk. Al hoor je me er niet over klagen. Toen ik nog in Frankrijk woonde waren het regelmatig trips van vijfhonderd kilometer."

Tot slot kijken we ook al eens vooruit naar het BK veldrijden 2023 in Lokeren. "Natuurlijk wil ik daar een gooi doen naar de Belgische titel. Een Franse titel won ik al in de cross. Dat gevoel wil ik in België ook wel beleven. Al zal dat niet evident worden. Met Sanne Cant krijg ik een zeer te duchten tegenstandster. En naast ons twee zijn er nog voldoende andere geïnteresseerden in de driekleur.", aldus Marion

Fotocredit TFoto - tekst : Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!