Van den Plas-Hepa Cycling Team met Fin Koivistionen

Van den Plas-Hepa Cycling Team met Fin Koivistionen

Maandagavond vond in de gebouwen van fietsen Van den Plas te Zoersel de presentatie van het Van den Plas-Hepa Cycling Team plaats, met onder meer Aku Koivistionen, de Finse kampioen in het veld nota bene.

De formatie
Van den Plas-Hepa Cycling Team, die vooral bestaat uit elite en beloften heren, heeft zich ondertussen al wel wat laten zien in de crosswereld. Met de Finse kampioen in zijn rangen zal het team des te meer in 't oog springen

"Ja, wat komt een man uit het Hoge Noorden hier zoeken he" grapt de negentienjarige blonde jongeman. "Het antwoord is vrij simpel ... een droom najagen. Al van kleins af aan was ik gepassioneerd door de fiets en meer bepaald het veldrijden. Beelden van mijn eerste wedstrijden in het Tsjechische Tabor die ik op tv zag staan nog steeds op mijn netvlies. Dit in tegenstelling tot de meeste jonge sporters in mijn land die vooral ijshockey en schansspringen op hun verlanglijst hebben staan."

En zo hoopt Koivistionen dus om van het veldrijden zijn kostwinning te maken. "België is daar de ideale opstap voor. Hier ademt iedereen en alles naar wielrennen en veldrijden. Niet enkel leer je hier de knopen van het vak en krijg je elke week de kans om deze sport uit te oefenen. Ook zijn hier de meeste wielerteams gevestigd die een specifieke aandacht hebben voor de cross. Meer dan één reden dus om hier de winter door te brengen."

Temperaturen van zes en zeven graden onder nul, zoals we de voorbije week mochten meemaken, zijn voor de Fin geen uitzondering. "Bij ons zouden de mensen zeggen dat het nog warm was" lacht hij. "We zijn nog veel koudere temperaturen gewoon. Veel last heb ik er dan zelf ook niet van gehad."

Eens terug in eigen land staat Koivistionen voor zwaardere opdrachten dan rond te crossen op een koersfiets. "Ik heb mijn middelbare studies afgewerkt. Ofwel zal ik verder gaan studeren. Anders volgt de militaire plicht die bij ons nog van tel is en een jaar in beslag zal nemen.", aldus de jonge Fin

Siemons en Daelmans

Naast Aku Koivistionen hebben ook Bengt Daelmans (beloften) en Julian Siemons (elite) zoals steeds de nodige ambitie als teamlid van de Van Den Plas-Hepa CT formatie.

"De overstap naar de beloften denk ik goed verteerd te hebben" zegt de 18-jarige Bengt Daelmans. "Niet dat ik er bang voor was. Reeds bij de juniores had ik het gevoel dat de wedstrijden best langer mochten zijn. Met acht toptienplaatsen in de b-crossen kan ik tevreden terugkijken op mijn seizoenstart."

De renner uit Vorselaar voelt zich best in zijn sas bij het team. "Ik kende de ploegleiders al door regelmatige winkelbezoeken. Zodoende was het vrij logisch dat ik na mijn periode bij WAC hier terecht kwam. Het is een toffe groep renners die er steeds het beste van willen maken. Naast het sportieve is er ook de vriendschappelijke sfeer onderling."

(lees verder onder de foto - credit TFoto)
NIE_7785 (1) Julian SIemons.jpg (403 KB)

"Naast mijn provinciale titel wil ik ook nog andere mooie resultaten boeken" kijkt Julian Siemons vooruit. "Ik denk dan in de eerste plaats aan het BK waar ik na mijn derde plaats van vorig jaar nu volop voor de winst ga."

Opvallend : de 23-jarige Zoerselnaar werd ook betrokken bij de voorbereidingswerken van de ploegpresentatie. "Als student Mediamanagement aan de Karel De Grote Hogeschool ben ik vertrouwd met het maken van video's en powerpoints. Toen de ploegleiding me vroeg om hen daarbij te helpen, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld."

Siemons heeft de droom om prof te worden nog niet opgeborgen. "Momenteel combineer ik de studies met de fiets. Mede door het topsportstatuut is dat mogelijk. Eens ik afgestudeerd ben, bestaat de kans dat ik dan gedurende een gans jaar alles op alles ga zetten wat het fietsen betreft. Dan kan ik mezelf achteraf niet verwijten er niet alles voor gedaan te hebben."

Tekst en credit groepsfoto : Lieven Verheyen




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!