Liefde voor en naast de fiets

Liefde voor en naast de fiets

Met juniore Sterre Hendrickx en belofte Senne D'hollander is de crosswereld sinds november een wielerkoppeltje rijker. Beiden komen momenteel nog uit voor Acrog-Tormans, maar vanaf januari zal dat voor Sterre niet meer het geval zijn.

koppeltje Sterre en Senne.jpg (838 KB)

Sterre Hendrickx : "Na mijn provinciale titel op de weg heb ik meerdere aanbiedingen gekregen. Deze van het Doltcini Watersley Ride and Development Team voelde het beste aan. Vanaf volgend jaar zal ik dan ook uitkomen voor het team dat in het Nederlandse Sittard gevestigd is."

Senne D'hollander : "Ik blijf nog wel trouw aan de blauw-zwarte kleuren. Al verandert er bij het beloftenteam van Acrog Tormans wel veel. Zo zullen we niet meer deelnemen aan de grotere wegwedstrijden. Het zal er dus voor mij op aankomen om me in kleinere regionale wedstrijden klaar te stomen voor het volgende veldrtseizoen. En waarschijnlijk zal ik ook meer op de mountainbike zitten."

In Balegem, het voorbije weekend, reden beiden een verdienstelijke wedstrijd. Hendrickx werd negende. Haar vriend dertiende.

D'hollander : "Belangrijker dan de dertiende plaats in het overall klassement, is dat ik hiermee als inwoner van Moerzeke (Hamme) de provinciale titel van Oost-Vlaanderen win. Al zag het er lange tijd niet zo naar uit. Al tijdens de eerste ronde ging mijn ketting er af. Het duurde wel even alvorens ik ze terug op de fiets kreeg. Met als gevolg dat ik helemaal achteraan kwam te zitten. In de derde ronde reed ik dan nog eens lek. Gelukkig dicht bij de materiaalpost. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik in de voorlaatste ronde terug problemen met de ketting. Gelukkig duurde het nu niet lang om ze weer op de fiets te leggen en kon ik met Pieter Pauwels uitvechten wie de provinciale titel zou opstrijken. Die eer en bijhorende trui ging dus naar mij." (lacht)

Hendrickx : Ik kwam voor de provinciale titel niet in aanmerking. Ik woon immers in Vorst-Laakdal. In tegenstelling tot andere wedstrijden vlotte mijn start dit keer totaal niet. Gelukkig speelden de lange rechte stukken in mijn voordeel. Zo kon ik toch nog meerdere plaatsen opschuiven en met een goed gevoel terugkijken op mijn wedstrijd. Een derde plaats bij de juniores en een negende overall is zeker niet slecht he."

Naast de fiets hebben beiden nog dezelfde passie voor kinesitherapie.

D'hollander : "Al zitten we niet op dezelfde universiteit. Sterre volgt les in Hasselt. Mij kan je terugvinden in Gent. Hoe dat komt ? Omdat we nog geen koppel waren op het moment dat we ons inschreven."

Hendrickx : "De liefde is overgeslaan op de fiets. We waren al wel goed bevriend en stonden meermaals bij elkaar op de cross. Begin november werd de vriendschap dan ook meer. Hopelijk kan ons verhaal lang blijven duren."

Waar D'hollander vooral focust op de cross, ligt dat bij Hendrickx wel iets anders.

"Vanaf volgend seizoen zal het wegwielrennen mijn prioriteit krijgen.", legt Sterre uit. "Mijn grootste troeven daar liggen in de spurt en de korte explosieve hellingen. Het zwaardere en langere klimwerk daarentegen is niet echt mijn ding. Maar eerst wil ik nog een deftig cross-seizoen afwerken. Met in januari graag een plaats bij de beste vijftien op het BK. Dat klinkt misschien voorzichtig. Maar je mag dan ook niet vergeten dat we met een heel sterke lichting eerstejaars juniores zitten.

D'hollander : "Ik heb nog niet echt aan een plaats gedacht. Fysiek heb ik dit jaar echter wel enkele serieuze stappen voorwaarts gezet. Door pech en stress is het me niet steeds gelukt om dit ook in resultaten om te zetten. Al is de provinciale titel nu misschien wel een begin van iets wat wie weet kan uitgroeien tot een latere profcarrière als veldrijder. Dat zou echt de max zijn."

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

Uitslagen cyclocross Balegem klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!