Sanne Cant pas na nieuwjaar terug in competitie

Sanne Cant pas na nieuwjaar terug in competitie

Sanne Cant last een rustperiode in en treedt pas terug in competitie na nieuwjaar, meer bepaald op 3 januari in Herentals, een manche van de X²O Badkamers Trofee

"Zoek de komende twee weken niet naar de Belgische tricolore. Sanne Cant neemt een korte rustperiode en hervat op 3 januari de competitie in Herentals.", laat haar team Crelan-Fristads weten.

Na haar prima wegseizoen, waarin ze onder meer de eerste Tour de France Femmes betwistte, maakte Sanne onmiddellijk de switch naar de crossfiets. Dat liep niet elke veldrit zoals verhoopt, waardoor ze nu heeft beslist een tweetal weken extra rust in te lassen. Ze traint momenteel samen met haar ploeggenotes in Spanje en zal de drukke kerstperiode overslaan.

(lees verder onder de foto)
EKN_4613 Sanne Cant in Beekse Bergen.jpg (230 KB)

"Zo kan ik mijn lichaam wat rust gunnen en aan mijn basisconditie werken", zegt Sanne. "Het is de bedoeling om op die manier naar mijn betere niveau toe te groeien, want ik ben immers nog steeds fulltime crosser en de januari-maand is en blijft de belangrijkste periode van het winterseizoen. Ik wil niets aan het toeval overlaten.", luidt het

De regerende Belgische kampioene veldrijden hervat op 3 januari de competitie in eigen het Herentals, een manche van de X²O Badkamers Trofee. Ook Koksijde, Gullegem en Zonhoven staan normaal nog op haar kalender, als ultieme voorbereiding op het Belgisch kampioenschap in Lokeren, waar ze dus haar titel verdedigt.

Fotocredits TFoto

Lees, kijk en luister: Sanne Cant zoekt naar de juiste balans klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!