Vanthourenhout voegt ook Val di Sole toe aan zijn palmares

Vanthourenhout voegt ook Val di Sole toe aan zijn palmares

Michael Vanthourenhout heeft de Wereldbekerwedstrijd in Val di Sole op zijn palmares weten te zetten. De Europese kampioen soleerde rond halfcross richting het hoogste schavotje . Niels Vandeputte en Kevin Kuhn werden heel knap tweede en derde.

Niels Vandeputte dook als eerste het veld in in de wedstrijd voor de elite heren in Val di Sole. Zwitser kampioen veldrijden Kevin Kuhn nam vervolgens de leiding over van hem, peerde goed door op het spekgladde parcours en nam een beetje voorsprong. Vandeputte en Michael Vanthourenhout waren de eerste achtervolgers en zij beenden de koploper bij om hem in de volgende ronde achter te laten ...

Rond half cross soleerde de Europese kampioen dan weg richting een extra mooie overwinning voor op zijn palmares.

Vanthourenhout won dit veldritseizoen ook al de Polderscross, de Berencross, het EK veldrijden en de Wereldbekermanche in Overijse / Vlaamse Druivencross.

"Het ging heel goed vandaag. ", bevestigde Michael van wat iedereen zag. "Het was vooral mijn bedoeling om zo weinig mogelijk fouten te maken. Al denk ik dat iedereen er wel één heeft gemaakt. De omstandigheden waren heel verraderlijk, en het werd ook iedere ronde gladder en gladder. Ik probeerde mijn eigen tempo te zoeken en dat lag blijkbaar hoog genoeg. Heel mooi om opnieuw een wereldbekerwedstrijd te winnen. Het gaat heel goed momenteel, en daar hoop ik in de kerstperiode een mooi verlengstuk aan te breien.", aldus de Europese kampioen veldrijden.

Ook een heel knappe prestatie van twee jonge veldrijders, met Niels Vandeputte als tweede en de Zwitserse kampioen Kevin Kuhn op drie

MMR54939 podium heren Val di Sole credit Michele Mondini.jpg (387 KB)Fotocredit Michele Mondini

Uitslagen en tussenstand klik hier

archieffoto credit TFoto - bron reactie: Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!