Wout van Aert zegeviert na spektakelrijke cross in Dublin

Wout van Aert zegeviert na spektakelrijke cross in Dublin

Nadat Wout van Aert even nodig had om in zijn ritme te komen en vervolgens tijd verloor door een vod tussen het wiel en de kader, heeft de Belgische kampioen veldrijden alsnog met panache de Wereldbekermanche in Dublin weten te winnen. Laurens Sweeck werd heel knap tweede en verstevigt zijn leidersplaats in de Wereldbeker. Wereldkampioen Pidcock won de battle voor de derde podiumplaats.

WB Dublin 22 podium heren credit Yefrifotos.jpeg (1008 KB)

De kopstart bij elite heren in Dublin was voor Lars van der Haar. In tegenstelling tot de wedstrijd bij de dames bleef aanvankelijk alles redelijk goed samen.

In ronde twee kwamen teamgenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout op de kop van de cross, maar Wout van Aert, die de eerste ronde precies wat op zoek was naar het goede ritme, schoof op naar voor en liet niet begaan, met heel wat volk in zijn spoor. Ook in de derde ronde zagen we nog niet echt afscheiding, zoals ze misschien werd verwacht op het lastige parcours.

Wout van Aert leek het heft in handen te nemen maar ging ter hoogte van de materiaalpost in de fout, maakte een schuiver en botste met de omheining. Laurens Sweeck croste naar de leiding, met achter hem Pidcock, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Jens Adams, Lars van der Haar, ... en Wout van Aert, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, ... ook in lijn .

In ronde vier waagde de Wereldkampioen zijn kans en reed naar voor, de Europese kampioen volgde en Wout van Aert, intussen op de derde plaats, liet wederom niemand wegrijden.

Rond halfcross kende Van Aert pech bij het passeren van de materiaalpost. Er sukkelde een vod in het wiel van de Belgische kampioen en hij moest teruglopen om een andere fiets op te halen. Maar de Jumbo-Vismatopper liet zijn kop niet hangen, ook al verloor hij kostbare tijd op de koplopers. Wout dichtte de kloof nog binnen dezelfde ronde en ging er op een paar rondes van het einde alleen op uit, om te soleren naar zijn eerste zege van dit veldritseizoen.

Laurens Sweeck, de leider in de Wereldbeker bij elite heren, probeerde nog de aansluiting te maken maar moest zich tevreden stellen met een mooie tweede plaats. Tom Pidcock, die ietsje was teruggezakt, herpakte zich en won nog de battle voor de derde podiumplaats.

'Ik heb ervan genoten'

Het was gewoon brute pech”, zei Van Aert over het voorval met de vod. "Gelukkig voelde ik snel dat er iets blokkeerde achteraan en heb ik het recht om om te keren. Zo bleef ik in koers. Dat was net op het moment dat ik me wat beter begon te voelen. In het begin was het echt zoeken en vond ik dat ik technisch slecht reed. Ik moest wennen aan de veranderde omstandigheden. Na de fietswissel was ik wakker geschud. Het was een harde race. Uiteindelijk bleek het parcours lastig genoeg om een verschil te kunnen maken. Daarnaast was het leuk om de Ierse fans te ontmoeten. Ik heb ervan genoten.", aldus de winnaar van de manche bij elite heren in Dublin


Uitslagen klik hier


Fotocredits Yefrifotos - bron reactie: Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!