Wederom zege voor Van Empel na een mooi duel

Wederom zege voor Van Empel na een mooi duel

Fem van Empel heeft de wereldbekermanche in Dublin op haar naam geschreven, na een knap duel met Puck Pieterse, die verdienstelijk als tweede finishte. Denise Betsema vervolledigt het podium als derde in Ierland.

WB Dublin 22 podium dames credit Yefrifotos.jpeg (997 KB)

Er ontbraken in Dublin toch best wel wat toppers bij de dames, maar een wedstrijd wordt uiteraard gereden met zij die aanwezig zijn en daar gaat het om. Marie Schreiber nam zoals ze wel vaker doet de beste start en kwam even alleen op de kop van de Ierse cross. Denise Betsema liet niet begaan en trok stevig door richting de Luxemburgse. Pauline Ferrand Prevot, die helemaal achteraan moest starten, volgde in het wiel van de Texelse. Ter hoogte van de balkjes maakte Puck Pieterse een tuimelperte en daardoor werd ook Betsema wat opgehouden.

Fem van Empel kwam zo aan de leiding en in de tweede ronde kregen we, met ook Betsema erbij, een kopduo. Dit terwijl Pieterse, Inge van der Heijden en Schreiber op een twaalftal seconden volgden. Van Empel leek een moment het solo te moeten gaan doen maar Puck naderde gestaag en sloot bij het ingaan van de volgende ronde effectief aan bij haar leeftijdsgenote.

De rest van de race werd een mooi duel, waar we al meermaals mochten van genieten het voorbije seizoen, tussen de youngsters. Zij liepen richting het slot meer en meer uit op Denise Betsema, die uiteindelijk de derde plaats consolideerde, weliswaar op dik anderhalve minuut van de leidsters in de wedstrijd . De nieuwe Wereldbekermanche in Dublin werd finaal gewonnen door Fem van Empel. Puck Pieterse werd zeer verdienstelijk tweede.

Last van de maag

Voorafgaand de wedstrijd gaf Fem aan zich eigenlijk niet echt top te voelen. "Mijn maag was vandaag niet honderd procent. Dat werd tijdens de race erger. Ik heb geprobeerd er toch het beste uit te halen. Puck reed af en toe weg, maar ik kon telkens sterk terugkomen. Aan mijn benen lag het niet vandaag. We waren vrij dicht aan elkaar gewaagd, en dan is het gewoon uitvechten tot de finish. Vandaag was het voor mij, en daar ben ik heel blij mee. Ik ben blij dat ik vandaag toch nog dit heb kunnen doen.", aldus Van Empel na haar tiende zege bij de dames dit veldritseizoen, waarvan 6 in de Wereldbeker.

Uitslagen klik hier

Fotocredits Yefrifotos - bron reactie Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!