Vanthourenhout blijft team Mettepenningen trouw

Vanthourenhout blijft team Mettepenningen trouw

Michael Vanthourenhout blijft ook de komende drie jaar Pauwels Sauzen-Bingoal trouw. De Europese kampioen veldrijden en teammanager Jurgen Mettepenningen verlengden hun samenwerking tot eind 2025.

Ook op zijn 28ste blijft Michael Vanthourenhout stappen vooruit zetten: met de Europese titel in Namur en klassieke winst in Overijse beleefde de naar Oost-Vlaanderen uitgeweken West-Vlaming dit seizoen al twee van de belangrijkste hoogtepunten uit zijn carrière. Vanthourenhout fietst al zijn hele profcarrière – sinds 2014 – in dienst van Jurgen Mettepenningen, en daar komt ook de volgende jaren geen verandering in: afgelopen weekend tekende hij een contractverlenging tot eind 2025. Dat vierde hij in de wereldbekermanche van Antwerpen meteen met een derde plek, na misschien wel zijn sterkste zandprestatie ooit.

"Ik voel me goed in deze ploeg.", klinkt het bij Michael Vanthourenhout. "Onder meer de aanwezigheid van Mario De Clercq en de komst van ploegleider Robby Cobbaert zijn belangrijk voor me. De trainingen op woensdag met hen, in mijn eigen regio, dat vind ik de belangrijkste dagen van de week. Ook bij mijn rol in de ploeg voel ik me goed: ik kan naast Eli Iserbyt crossen zonder druk. Als één van ons wat minder is, is de ander er altijd wel om dat op te vangen. Een win-winsituatie, zowel voor mij als voor de ploeg. Het seizoen tot nu is al heel goed geweest, maar ik denk dat ik nog steeds wat progressie kan maken. Van nature uit ben ik iemand die ook op deze leeftijd misschien nog wat kan verbeteren. Ook na 2025 wil ik nog een paar jaar doorgaan, maar hopelijk kan ik later net als Kevin Pauwels en Klaas Vantornout mijn carrière afsluiten in deze ploeg."

Ook teammanager Mettepenningen is verheugd met de contractverlenging "In de bijna tien jaar dat Michael voor onze ploeg rijdt, is hij al erg verdienstelijk geweest. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook de komende jaren zo zal blijven. Michael is een laatbloeier, iemand die op wat rijpere leeftijd zijn plaats heeft ingenomen aan de top van het veldrijden, maar daar wellicht ook langer zal gaan blijven. Hij is de voorbije maanden ook steeds meer geëvolueerd richting winnaar. Ook hij kan het afmaken, en zo vormt hij samen met Eli Iserbyt een gouden duo. Michael gaat nu naar zijn beste periode als veldrijder, bij Eli – nog onder contract tot eind 2026 – moet dat leeftijdsgezien nog komen. Met hun contracten op lange termijn zitten zowel wij als ploeg, als onze sponsors goed voor de komende jaren.", luidt het

Fotocredit TFoto - bron: Team Pauwels Sauzen-Bingoal
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!