Shanyl De Schoesitter wint op de dag dat haar overgrootmoeder 100 jaar zou zijn geworden

Shanyl De Schoesitter wint op de dag dat haar overgrootmoeder 100 jaar zou zijn geworden

Sommige data vergeet een mens nooit. Bij Shanyl De Schoesitter zal zondag 4 december 2022 altijd in haar herinnering blijven. Niet alleen won ze op die dag de Scheldecross bij de juniores meisjes, het is ook de dag dat haar overgrootmoeder honderd jaar zou zijn geworden.

"Het moment dat ik over de streep reed, gaf me een heel speciaal gevoel" vertelt De Schoesitter ons enkele uren na de race. "Al enkele dagen hoopte ik op dit scenario. Als het dan ook mag uitkomen weet je met je geluk geen blijf."

Marie-Louise, de oma van Shanyl De Schoesitters vader moet ongetwijfeld vol trots ergens gekeken hebben naar het huzarenstukje van haar achterkleinkind. "Ik heb het geluk gehad haar nog heel even te mogen kennen" zegt de veldrijdster van het team van Jurgen Mettepenningen. "Vorige week moest ik me nog ziek afmelden voor mijn wedstrijden. Oorspronkelijk zou ik Antwerpen zelfs niet rijden, maar wel Boom. Mede door de ziekte leek het me verstandiger de zware omloop van Boom links te laten liggen. En toen ik dan ook nog eens de link legde met de honderdste verjaardag van mijn overgrootmoeder stond het voor mij helemaal vast. In Antwerpen ging ik starten. En alles op alles zetten om haar te eren."

Van bij de start liet de Waasmunsterse haar plannen zien. "Ik wist dat een kopstart heel belangrijk was. Na de eerste bocht was er immers een zandstuk met bocht, waar je vrijwel onmiddellijk van de fiets zou moeten. En zo geschiedde. Iets verder op het parcours lag een helling waar ik als enige kon oprijden. Dat maakte dat ik daar elke keer mijn voorsprong kon uitdiepen. Het snelle stuk van het parcours lag mijn achtervolgers dan weer beter. Dat deed me ertoe besluiten om op die stroken telkens wat te recupereren. Met het gekende succes en resultaat dus."

Lang nagenieten zit er voor de Oostvlaamse niet in. Net zoals voor vele leeftijdsgenoten staan de examens immers voor de deur. "Dinsdag heb ik mijn eerste examen. Daar moet ook voldoende tijd aan besteed worden. School is immers zeer belangrijk. Toch ga ik niet volledig stoppen met koersen tijdens de examens. Om me even te ontspannen, zal ik zaterdag ook in Essen starten."

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 


Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!