Fleur Moors was oppermachtig in de Caps Urban Cross

Fleur Moors was oppermachtig in de Caps Urban Cross

Fleur Moors was oppermachtig in de Urban Cross in Kortrijk. Ze had maar liefst anderhalve minuut voorsprong op eerste achtervolgster Vanda Dlaskova (Tsjechië). De Britse Niamh Murphy vervolledigde het podium.

"Het was Anna Vanderaerden (4de in de einduitslag) die de wedstrijd al vrij vroeg wou openbreken" vertelde winnares Moors daags na haar zege. "Maar vrijwel onmiddellijk nam ik over. Toen ik achterom keek, was er meteen een mooie kloof geslagen. Nadien bleef ik een hoog tempo rijden en werd het gat met de achtervolgsters alleen maar groter."

(lees verder onder de foto)
IMG_0116.JPG (1.06 MB)

Met deze zege pakt de Bocholtse meteen revanche voor haar gemiste EK van Namen. Op de verkenningstraining twee dagen voor de wedstrijd kwam ze immers ten val. Ze kon niet anders dan forfait geven. "Daar was ik toch een week niet goed van. Temeer het niet mijn eerste tegenslag was op een groot internationaal tornooi. De beelden van de lekke tube al vrij vroeg op het WK herinneren veel mensen die me volgen wellicht zich nog. En vorig jaar moest ik ook al forfait geven op het EK omwille van een keelontsteking. Het spreekt voor zich dat ik nu al serieus aan het uitkijken ben naar het WK in Hoogerheide. Al zijn er met het BK en de andere crossen ook nog wel leuke wedstrijden in het vooruitzicht. En helaas moet ik ook wel al wat vooruitkijken naar de komende examens. Als studente Biowetenschappen in het zesde middelbaar kan ik het immers niet riskeren om mijn boeken niet open te doen." (lacht)

In wedstrijden met de grote dames leer ik enorm veel

Mede door de voorbereiding van de examens zal de zeventienjarige renster volgend weekend niet starten in Boom. In Antwerpen daarentegen is ze wel present. "Persoonlijk verkies ik de snelle races en de zandcrossen boven de zwaardere omlopen. Voor die laatste mis ik nog te veel kracht. Dat we in Antwerpen in dezelfde wedstrijd koersen als de beloften en elites deert me niet. Integendeel. Ik vind het leuker dan dat we een aparte wedstrijd rijden met de juniores. Waarom ? Omdat je dan veel kan leren met de ogen. Zo onder andere de rijlijnen van de toppers" besluit de Limburgse.

Uitslagen klik hier

Fotocredits Veldritkrant - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!