Team Mettepenningen grijpt zeges bij juniores

Team Mettepenningen grijpt zeges bij juniores

Fleur Moors en Viktor Vandenberghe hebben de juniorenwedstrijden gewonnen van de Urban Cross Kortrijk 2022. Moors soleerde een wedstrijd lang bij de juniores dames naar de zege, terwijl Vandenberghe dat in de slotrondes deed bij de junioren heren.

Fleur Moors domineerde al heel vroeg de wedstrijd bij de dames juniores. De talentvolle renster van team Jurgen Mettepenningen soleerde naar de zege en achter haar zagen we de Tsjechische Vanda Dlasková en de Britse Niamh Murphy lange tijd samenwerken, maar zij kwamen niet verder dan een twee en derde plaats.

“Ik ben erg blij met deze overwinning”, zei Fleur na afloop “Ik had een goede start en kon daardoor al snel een voorsprong pakken. De technische stukken gingen me goed af, waardoor ik naar mijn eerste zege van het seizoen kon rijden. Ik ben er erg blij mee.", 


Podium junioren dames

1. Fleur Moors
2. Vanda Dlaskova
3. Niamh Murphy

Podium junioren heren
1. Viktor Vandenberghe
2. Wies Nuyens
3. Guus van den Eijnden

Met de zege bij de dames junioren, alsook bij de junioren heren, en de 2de plaats voor Wies Nuyens, heeft de jeugd van Jurgen Mettepenningen het alvast voortreffelijk gedaan aan de boorden van Leie.

X2O Badkamers Kortrijk 22 podium junioren heren.jpg (1.05 MB)

Teamgenoten Viktor Vandenberghe en Wies Nuyens, Guus van den Eijnden en Mika Vijfvinkel toonden al vroeg in de wedstrijd bij de juniores heren dat zij voor de podiumplaatsen zouden strijden. Richting het slot was Vandeberghe de sterktse in eigen gouw.

“Ik ben enorm blij met deze overwinning”,  vertelde de West-Vlaming na de race. “Ik had hier echt een doel van gemaakt, omdat het mijn thuiscross is. Ik dacht eigenlijk dat de Nederlanders sterker waren dan ons, maar niets bleek minder waar te zijn. Ik kon op de brug het verschil maken en op die manier deze cross winnen. Dat is fantastisch en dat uitgerekend mijn ploeggenoot tweede wordt, maakt het feest compleet.”

Volledige uitslag klik hier


Fotocredits Veldritkrant - bron reactie: X2O Badkamers Trofee




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!