Marianne Vos triomfeert in Kortrijk

Marianne Vos triomfeert in Kortrijk

Veel wedstrijden heeft Marianne Vos dit veldritseizoen nog niet gereden, maar de Wereldkampioene veldrijden haalde in Kortrijk wel de zege binnen, haar eerste dit seizoen. Ceylin del Carmen Alvarado werd knap tweede en Denise Betsema was goed voor de derde stek en de leidstersplaats in het klassement bij de dames.

Nadat de talentvolle jonge Zoe Bäckstedt sterk opende, nam Lucinda Brand het initiatief bij de dames aan de boorden van de Leie in Kortrijk. Marianne Vos en Denise Betsema volgden attent, terwijl Ceylin del Carmen Alvarado op achtervolgen was aangewezen, maar ze wist de aansluiting te maken met het kopgroepje.

Er werd onderling een mooie strijd geleverd, met afwisselende tenoren, Brand werd teruggeslagen, ... waardoor de andere drie voor de zege gingen. Finaal moest Betsema, die heel veel werk had geleverde, laten begaan en werd het een battle tussen Alavarad en Vos, waarin de ervaren wereldkampioene haar slag thuis haalde.

“Het was een ontzettend snelle wedstrijd, Betsema zette een strak tempo. Ik wist dat Alvarado nog iets ging proberen in de laatste ronde, maar ik ging echt voluit”, aldus Marianne

dames kortrijk podium.jpeg (395 KB)

Fotocredits Veldritkrant - bron reactie: X20 Badkamers Trofee



De race bij de dames

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!