Het crossverlangen is er bij Mathieu van der Poel

Het crossverlangen is er bij Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel stond op donderdag de pers te woord en uit wat er allemaal werd verteld blijkt dat het crossverlangen er is bij de talentvolle Nederlander.

We geven hiernavolgend mee wat Mathieu van der Poel zoal vertelde aan de verzamelde pers

"Ik kijk echt uit naar de start van mijn veldritseizoen, mede omdat ik voorbije winter amper er aan toe kwam, door mijn rugprobleem. Dat is er nog steeds, maar heel beperkt. De training verliep vlot. Ik doe spierverstevigende oefeningen 'core stability' en heb er weinig last van. Ik ben klaar om de crossen.", klinkt het.

De veelvoudige kampioen zou eigenlijk iets later in crosscompetitie treden maar de stage in Spanje verliep dusdanig goed dat Mathieu zelf aangaf vroeger te willen starten. "Ik heb goed getraind en heb de vorm om te winnen. Maar er spelen uiteraard nog factoren een rol, onder andere de startpositie. Hulst is een snelle omloop, met veel bochten, en waar het moeilijk is om sneller te rijden dan de renners vooraan, alsook om er voorbij te steken.", vertelde Van der Poel.

"Het WK is mijn hoofddoel, wat niet wil zeggen dat ik de andere crossen niet wil winnen. Dat wil ik altijd, maar het WK staat voorop, mede omdat het in Hoogerheide doorgaat, wat het des te specialer maakt voor mij. Mijn grootmoeder woonde kort bij het parcours en ik ken er heel veel mensen.", luidt het

Bekijk hier het crossprogramma van Mathieu van der Poel klik

Fotocredit Veldritkrant


Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!