Quinten Hermans koos voor een graveltocht

Quinten Hermans koos voor een graveltocht

Geen Quinten Hermans in Merksplas. Althans toch niet bij de elite profs. De renner van Intermarché Wanty Gobert Matériaux was net als Jan Bakelants wel aanwezig in een door Jan Tormans georganiseerde VIP-gebeuren. Vanochtend had de in Turnhout geboren Limburger ook al acte de présence gegeven in Kerniel (Borgloon), voor een graveltocht. "Ondanks een drukke agenda had dat prioriteit", zei Quinten

"Daar stond een graveltocht op het programma 'Ride with te Pro's against Cancer' ten voordele van Kom Op Tegen Kanker" aldus Hermans. "Een initiatief van profrenner Jenthe Biermans naar aanleiding van het overlijden van zijn schoonvader. Enkele profs werkten samen met wielerfanaten een tocht af. Zelf heb ik niet het volledige parcours kunnen afleggen. Ik moest omwille van sponsorverplichtingen tijdig hier zijn en sneed bijgevolg een deel van het parours af. Wat niet wegneemt dat ik absoluut ook aanwezig wou zijn in Kerniel. Als peter van Levensloop ben ik nauw betrokken met goede doelen tegen de vreselijke ziekte. Komt er ook bij dat ik in zelf ook van dichtbij mensen ken die het slachtoffer werden van kanker."

Het concept dat profs en wielerfanaten samen onderweg konden rijden was uniek en fijn. "Met Dylan Teuns, Frederik Frison en Jenthe Biermans heb ik al wel enkele criteriums gereden. Door onze deelname hier zien de mensen ook dat wij dergelijke goede doelen graag ondersteunen waar mogelijk. Normaal had ook Jasper Philipsen aan de tocht deelgenomen. Helaas moest hij door andere verplichtingen afzeggen. Naast het afleggen van de kilometers is het ook fijn om de collega's eens in andere omstandigheden tegen te komen. Met sommigen ga je wel al eens samen trainen. Met anderen maak je hier dan weer meer kennis."

Dat Hermans niet deelnam aan de Aardbeiencross had niets te maken met zijn val op het EK in Namen. "Neen. Dat staat inderdaad los van die val. Ik ben quasi al het hele jaar aan het koersen. Een korte break van veertien dagen is dan ook niet ongewoon. Dat de val zijn impact had is anderzijds ook wel waar. Zeker in de combinatie met het meermaals lek rijden en lange loopwerk richting de materiaalposten. Maar dat hoort bij de sport. En als je dat gaat afwegen tegen bijvoorbeeld kanker verdwijnt dat in het niets. Wat niet wegneemt dat ik ontgoocheld was omdat ik net zo hard naar het EK had toegewerkt natuurlijk."

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!