Victor Van De Putte is op puntenjacht in Slowakije

Victor Van De Putte is op puntenjacht in Slowakije

Geen Victor Van De Putte dit weekend in Merksplas of Overijse. De renner van het Deschacht Hens Maes CX Team verblijft momenteel in Slowakije.

Op donderdag werd Victor Van De Putte in Samorin (Slowakije) tweede. Op zaterdag en zondag wil hij er opnieuw een gooi doen naar de winst en de daaraanverbonden UCI-punten. Net als Seppe Rombouts, Jelle Vermoote en Mauro Delmé die eveneens in Slowakije aan de slag zijn.

"Nog meer dan de zegebloemen ligt de prioriteit in het behalen van de felbegeerde UCI-punten" opent Van De Putte het gesprek. "Een andere reden dat ik hier aan de start verschijn, is er niet. Dat was ook de doelstelling toen ik hier in oktober al enkele wedstrijden kwam rijden. Met achteraf bekeken het nodige succes. Ik verzamelde door een eerste en tweede plaats een mooi aantal punten. En bovendien leverde het me de goede vorm op. Dat heb ik op de Koppenberg laten zien. In Merksplas zou ik samen met de profs moeten rijden. Dat maakt het als belofterenner niet evident om punten te sprokkelen."

De vreugde kan je aan de stem nog steeds horen. Op fabelachtige wijze fladderde hij over de Bult van Melden naar een onverwachte doch zeker niet gestolen zege. "Dat was voor mij ook echt wel een verrassing. Sowieso voel ik me op de zwaardere omlopen beter in mijn sas dan de snelle en vlakke omlopen. Maar dat ik die wedstrijd op mijn palmares zou schrijven had ik nooit durven dromen."

Jammer genoeg voor de 20-jarige renner was het niet voldoende om een selectie te bemachtigen voor het EK in Namen. "Dat was best slikken en zorgde gedurende enkele dagen voor een wrang gevoel. Om alles van me af te zetten ben ik dan maar met enkele vrienden gaan uitwaaien aan de zee. Er aan terugdenkend doet het nog wel pijn. Anderzijds, de tijd staat niet stil, de cross ook niet. Dus zijn we er met volle moed ingevlogen om nog verdere successen te boeken."

Van de Putte, student Communicatiemanagement aan Thomas More, wordt begeleid door Tom Huybs. Vader van Ward (Baloise Trek Lions). Dat net Ward wel een selectie afdwong voor het EK moet voor beiden toch speciaal geweest zijn. "Ik ben zeker niet boos op Ward. We zijn immers ook naast de cross goede vrienden. En door de begeleiding van Tom voel ik me echt fysiek serieuze stappen vooruit zetten. Ik gun het hen allebei dan ook hard. Tom voorspelde bij het begin van onze samenwerking al dat ik dit jaar de vruchten van het werk zou gaan plukken. Net als het kunnen trainen met mannen als Tom Meeusen en Daan Soete ook een belangrijke factor is voor mijn evolutie."

Bewonderenswaardig hoe vele veldrijders op eigen kosten de verplaatsing maken in hun zoektocht naar UCI-punten. Het toont alleen maar hun passie voor de sport en doorzettingsvermogen aan. "Het is vooral in de aanloop naar het vertrek puzzelen. En afwegen welk de voordeligste oplossing is. Ik verblijf momenteel in het gezelschap van mijn vader en mecanicien. En wat de verblijfkosten betreft zal het van een totaal andere orde zijn als deze van de Rode Duivels in Quatar." (lacht)

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!