Sweeck topt ook de Wereldbeker GP Beekse Bergen

Sweeck topt ook de Wereldbeker GP Beekse Bergen

Laurens Sweeck heeft twee dagen na de Superprestige Niel ook de Wereldbeker GP Beekse Bergen gewonnen. Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout werden respectievelijk tweede en derde in de sprint voor de zege op Nederlands grondgebied. Eli Iserbyt werd na een remonte nog vijfde en behoudt zijn leiderstrui

Bij de elite heren in de Wereldbeker GP Beekse Bergen dook Kevin Kuhn als eerste het veld in. Lars van der Haar en Laurens Sweeck gingen de Zwitser voorbij en toen deze een slipper maakte, waardoor de rest wat werd opgehouden, kregen we een kopduo. Michael Vanthourenhout liet niet begaan, reed er naartoe en het werd een trio vooraan de race.

Achter hen mende Toon Vandebosch een grote groep, met onder andere Joris Nieuwenhuis, die richting halfcross naar voor wist te crossen. De Baloise Trek Lion zette bij het ingaan van de zesde ronde op het asfalt bovendien een aanval in, maar deze werd meteen gepareerd. Iserbyt kwam, na een mindere start van de race, snel dichter op de leiders in wedstrijd, sloot ook effectief aan, maar maakte dan een slipper en moest weer aan het werk om er terug bij te komen.

Laurens Sweeck, die tot twee keer toe de materiaalpost binnenging voor een fiets met betere bandenspanning, zette in de op één na laatste ronde veel druk op de ketel en enkel de Europese kampioen kon volgen, maar ook hij moest al eens meters laten.

In de slotronde leken de eerste vijf veldrijders elk nog kans te maken op de zege, maar in de laatste rechte lijn toonde Laurens Sweeck zich de sterkste en hij won dan ook met een stevige spurt de Wereldbekermanche op de Beekse Bergen. Lars van der Haar finishte als tweede en Michael Vanthourenhout als derde.

EKN_4962 Podium elite heren.jpg (331 KB)

Volledige uitslag/analyse/tussenstand klik hier

straks meer

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!