Shirin van Anrooij pakt wereldbekerzege op Beekse Bergen

Shirin van Anrooij pakt wereldbekerzege op Beekse Bergen

Shirin van Anrooij heeft de Wereldbekerzege bij de elite dames te pakken op de Beekse Bergen. De 20-jarige Nederlandse bleef aan de finish haar andere jonge en talentvolle landgenotes Fem van Empel en Puck Pieterse net voor.

In de wereldbekerrace voor de elite dames op de Beekse Bergen kwam Fem van Empel meteen na de start heel sterk naar de kop, gevolgd door Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado, Blanka Vas, ...

In de tweede ronde kregen we dan een koptrio, met Van Empel, Pieterse en Alvarado, en met Vas en Vos op een 4-tal seconden daarachter. Beide sloten aan en ook Shirin van Anrooij deed dat niet veel later. Maar toen Pieterse stevig doortrok, moesten de drie net aansloten zich reppen om te volgen.

Alles leek weer samen te komen, maar in de volgende ronde versnelde Puck wederom, nam enkele meters en achter haar kwam er het duo Fem en Ceylin, en een trio, met Van Anrooij , Vas en Vos. Toen Alvarado zich verslikte in een bocht en ten val kwam, reed Van Empel naar de kop. Shirin van Anrooij kwam alleen op positie 3 en de Baloise Trekleeuwin wist aan te sluiten bij de leidsters in de wedstrijd.

Bij het overschrijden van de meet, bij het ingaan van de slotronde, viel Van Anrooij aan en ze hield haar solo vol tot de finish en mocht bijgevolg het zegegebaar maken. Van Empel schudde nog een stevig sprintje uit de benen maar strandde op plek twee, met in haar wiel Pieters, op drie.

WB Beekse Bergen 22 podium dames.jpeg (905 KB)

"Eigenlijk had ik geen goede start", vertelde Shirin na afloop. "Dan kwam ik bij het kopduo. En Sven (nvdr Nys) riep dat ik er op en er over moest. Dat heb ik dan ook gedaan en alles gegeven tot de finish." legt de winnares uit. "Ik droomde van een podium dit seizoen en nu win ik, tjah, ...", aldus een heel blije jongedame


Volledige uitslag/analyse/tussenstand klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!