Robin Alderweireld wint in Maldegem

Robin Alderweireld wint in Maldegem

Robin Alderweireld is in goede doen. In Maldegem bleef hij Ingmar Uytdewilligen voor na een beklijvend duel voor de zege

"Mijn start was niet ideaal" zei Alderweireld. "Ik schoof op het grind wat door en kwam mede daardoor na twee ronden pas in vijfde positie door. Ik panikeerde echter niet. Op dit technische parcours zouden er immers geen grote verschillen gemaakt worden. In ronde vier wist ik dan samen met Ingmar Uytdewilligen het tempo te bepalen. Bij het ingaan van de laatste ronde zette ik een keer flink door. Meer dan drie seconden kreeg ik niet van Uytdewilligen. Maar het volstond om de zege te nemen."

Na Knesselare en Arendonk meteen de derde overwinning dit seizoen. Al doet de Veurnenaar het ook goed in de A-crossen. "Op de Koppenberg werd ik mooi zestiende. Daar besliste een spurt met Thijs Aerts wie er vijftiende en zestiende zou worden. Dat ik me regelmatig kan meten met een renner als Thijs Aerts toont aan dat ik zeker mijn mannetje kan staan. Ook in Meulebeke (21ste) liet ik me enigszins opmerken."

(lees verder onder de foto)
BER_7938 Robin.jpg (145 KB)

Voor deze vijfentwintigjarige inderdaad puike resultaten. Temeer hij pas op latere leeftijd met de cross begon. "Ik stam niet uit een wielerfamilie. Wat maakt dat ik mijn weg echt zelf helemaal heb moeten zoeken. Als ik alles nuchter beschouw, ben ik meer dan tevreden met wat ik al bereikt heb. Ook een opleidingsteam was voor mij altijd een ver-van-mijn-bed-show."

Alderweireld, geen familie van de Rode Duivel trouwens, kijkt met verlangen uit naar het verdere seizoen. "Ten eerste hoop ik dat het weer binnenkort gaat omslaan. Ik ben liefhebber van de het barre weer en zou graag een slijkcross voor de wielen geschoven krijgen. Kortrijk en Koksijde staan met stip in de agenda. De eerste omdat ik er vorig jaar elfde was. De tweede omdat die op nauwelijks vijf minuten van mijn deur plaatsvindt. In het verleden stond deze wedstrijd steeds in het teken van de Wereldbeker. Nu gelukkig tellend voor het X2O klassement. Het spreekt voor zich dat ik me daar wil tonen. Als renner voor Team Atom 6 is het ook een ideale kans om de sponsor uit Roeselare in eigen provincie te promoten" besluit de lasser.

Archieffoto TFoto - Lieven Verheyen

Volledige uitslag klik (indien beschikbaar)

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!