Wies Nuyens wordt knap zesde op het EK

Wies Nuyens wordt knap zesde op het EK

Verwarring alom bij Wies Nuyens en zijn entourage na afloop van het EK junioren heren. Waar de renner dacht op een achtste plaats te zijn gestrand was er bij sommigen de overtuiging dat hij als vijfde over de streep was gekomen. Geen van beiden bleken het bij het rechte eind te hebben. "Achteraf bekeken zat er zelfs meer in', klinkt het bij Nuyens, die zesde werd.

"Vijfde, zesde of achtste ??? Wat maakt het uit ? Ik ben gewoon zeer tevreden met mijn prestatie" hijgt Nuyens nog na. "En eigenlijk zat er misschien wel een podium in. Het eerste deel van de koers verliep super. Ik kon op een gegeven moment zelfs de leiding nemen. En dan krijg ik helaas te maken met een leegloper. Gelukkig stond ik niet meteen helemaal lek en kon ik nog zonder al te veel schade richting de materiaalpost rijden. Maar het tijdverlies dat ik daardoor moest prijsgeven kreeg ik helaas niet meer gedicht."

Het was alleszins zo dat de renner van het Bert Containers Doltcini Team meteen terug in het tempo kwam. "Net daarom klop ik me fier op de borst. Vooraf hoopte ik op een plaats bij de beste tien. Maar het is ook niet meer dan normaal dat ik toch ook wel even vloek. Graag had ik geweten tot wat ik vandaag echt in staat was. Maar die lichte ontgoocheling zal snel weg zijn. De fierheid haalt echt wel de bovenhand."

Met wat onze juniores dit EK lieten zien mogen we met een gerust hart naar de toekomst kijken. "Niet alleen België is goed bezig hoor. Met een Fransman, een Deen, een Nederlander, een Hongaar en een Belg gaan de eerste vijf plaatsen naar vijf verschillende landen. Het internationale niveau van de juniores is heel goed. En dat is voor hele crossgebeuren een goede zaak."


Info EK 2022
zaterdag klik hier
zondag klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!