Michael Vanthourenhout triomfeert op de CItadel

Michael Vanthourenhout triomfeert op de CItadel

Michael Vanthourenhout heeft het Europees Kampioenschap veldrijden 2022 op zijn naam weten te schrijven. Lars van der Haar en Laurens Sweeck waren goed voor respectievelijk het zilver en het brons.

Door de regenval in de namiddag werd het EK veldrijden voor elite heren voor velen er eentje van vallen en opstaan. Lars van der Haar kwam al in de eerste ronde alleen op de kop van de wedstrijd, nadat Eli Iserbyt zijn ketting er af ging. De leider in de Wereldbeker gaf na een paar rondes op. Het was uiteindelijk zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout, die vooraan mee de wedstrijd kleurde met Van der Haar. Elk om beurt maakten ze al eens een tuimelperte, waarna ze telkens weer samen kwamen. Maar toen de Nederlander in de vijfde van in totaal negen rondes het decor in ging, wist Michael definitief solo richting de Europese titel te rijden. Van der Haar probeerde nog dichter te komen maar kon enkel nog de tweede plaats consolideren. Laurens Sweeck reed zowat de heel race op plek drie en dat was ook zijn uitslag, weliswaar op meer dan 2 minuten van de winnaar.

"Ik ben heel blij met deze overwinning. De mooiste uit mijn hele carrière. Ik heb nog nooit in zo'n kampioenentrui gereden.", aldus de kersverse Europese kampioen.

EKN_4305 podium elite heren.jpg (291 KB)

Joris Nieuwenhuis schoof ronde na ronde op en bolde knap als 4de over de meet. De Zwitser Kevin Kuhn werd mooi vijfde.

Naast de opgave van Iserbyt, was er ook deze van Quinten Hermans, Daan Soete en Thomas Mein.


Volledige uitslag klik hier

Fotocredit TFoto

Een gelukkige manager

Jurgen en Michael credit Jurgen.jpeg (893 KB)




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!