Winnares Lauren Molengraaf zorgt ook voor vreugde bij de broers Wellens

Winnares Lauren Molengraaf zorgt ook voor vreugde bij de broers Wellens

Lauren Molengraaf heeft haar rol als favoriete waargemaakt en is de Europese Kampioene veldrijden 2022 bij de junioren dames. En dat maakt ook de broers Wellens gelukkig.

"De start verliep vrij moeizaam" zei de kersverse Europees Kampioene bij de juniores meisjes Lauren Molengraaf. "Stress zal daar onbewust zeker zijn oorzaak in hebben gehad. Gaandeweg ging het me wel steeds beter af. Op de technische stukken wist ik steeds het verschil te maken. Toen ik de streep als eerste passeerde was ik bijzonder opgelucht dat het me dan toch gelukt was."

Sinds september koerst Molengraaf bij Intermarché Wanty Gobert Matériaux / Tormans CX Team. Daar leert ze de knepen van het vak van Bart en Geert Wellens. "Ze leren me eigenlijk het hele veldrijden van a tot z. Bandendruk, techniek, parcoursverkenning en taktische richtlijnen zijn daar een voorbeeld van. Ook Bart is enorm fanatiek naast het parcours. Ik ben zeer blij dat ik de overstap naar hen heb gemaakt."

(lees verder onder de foto)
EKN_2789 Lauren Molengraaf wint bij junioren dames.jpg (242 KB)

Broers Geert en Bart Wellens vullen elkaar goed aan

"Dat we na Zoe Backstedt opnieuw een renster aan een trui kunnen helpen doet me enorm veel deugd" aldus Geert Wellens. "Ik ga echt nog moeten geloven dat het aan mij gaat liggen. (lacht hard) Ik zag hoe de stress haar enorm te pakken had. Als alles dan toch nog in de plooi valt maakt dat natuurlijk alles goed."

Opvallend : ook Bart Wellens maakt tijd vrij om Lauren naar een hoger niveau te tillen. "Je kan stellen dat we de taken ongeveer fifty-fifty verdelen" legt Geert uit.

"Schrijf maar gerust dat we mekaar heel goed aanvullen" pikt Bart in. "Daar waar Geert soms iets te zacht met de meisjes omgaat durf ik hen wat strenger en zelfs soms te streng de levieten te lezen. Maar daar is mijn inziens niets mis mee. Het maakt de combinatie en leerschool voor Lauren alleen maar beter. Geert heeft dan wel meer ervaring met het opleiden van jongere meisjes. Al heb ik ook wel mijn verleden bij het 777-team."


Info EK 2022
zaterdag klik hier
zondag klik hier

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!