Maud Kaptheijns mag na forfait Brand toch meedoen aan 't EK

Maud Kaptheijns mag na forfait Brand toch meedoen aan 't EK

Het forfait van Lucinda Brand zorgde ervoor dat Maud Kaptheijns nog werd opgeroepen voor het EK veldrijden elite dames op zaterdag. "Ergens gun ik Sanne de titel, maar het zal normaal wel Van Empel worden", klinkt het bij Maud

De 28-jarige Nederlandse Maud Kaptheijns, die bezig is aan een goed seizoen, moest in Maasmechelen wel vervroegd naar de kant. "In het begin sukkelden we nog wel wat met de ketting. Maar gaandeweg ging het beter. Zo waren de Wereldbekerwedstrijden in Amerika en Tabor best ok. Net als de nacht van Woerden."

"Ik sukkelde met de rug en kon niet voluit gaan" legt Kaptheijns uit. "Eens in de zoveel tijd heb ik een gevoelige rug, en zondag was het weer van dat. Misschien gebeurde het op de schuine kant. Al kan ik dat niet met zekerheid zeggen."

In Maasmechelen was er, ondanks het begrip voor de selectieheer, toch wat ontgoocheling dat ze niet naar het EK mocht. Door de late oproeping kan ze toch deel uitmaken van het spektakel. "Als je ziet in welke sfeer we in Maasmechelen mochten rijden gaf dat al een enorm goed en leuk gevoel. Op het EK verwacht ik eenzelfde sfeer. Al moet zeker gezegd worden dat de Limburgers echt wel een voorbeeld van sportiviteit toonden met aanmoedigingen voor iedereen. Iedereen was laaiend enthousiast en optimistisch."

Lof voor Sanne Cant

Het moet al echt raar lopen mocht het Nederlandse kamp zaterdag niet met de zege gaan lopen bij de elite vrouwen. "Het deed natuurlijk even pijn dat ik er normaal niet bij was. Persoonlijk verwacht ik een duel tussen Van Empel en Worst. Al gun ik het Sanne Cant echt wel. Als ik hoor hoe men regelmatig negatief over haar praat op tv kan ik dat echt niet begrijpen. Met uitzondering van Marianne Vos is er niemand met een groter palmares. Dat wordt veel te dikwijls vergeten.", aldus Maud Kaptheijns

Info EK 2022
zaterdag klik hier
zondag klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!