Sven Nys kijkt met vertrouwen uit naar het EK

Sven Nys kijkt met vertrouwen uit naar het EK

Sven Nys kan na de recente knappe prestaties van zijn 'Lions' met vertrouwen uitkijken naar het Europees kampioenschap veldrijden 2022, dat dit weekend plaatsvindt op de Citadel van Namen.

Quasi alle crossen bij de elite mannen en vrouwen gingen bij de start van het veldritseizoen naar het Pauwels Sauzen Bingoal Cycling Team van Jurgen Mettepenningen. Maar kijk, vlak voor het EK komen de jongens van het Baloise Trek Lions Team van Sven Nys ook weer aardig een woordje meepraten. Geen wonder dat Nys dan ook met vertrouwen uitkijkt naar een weekendje Namen.

"Met de Koppenberg wonnen we met Lars van der Haar dinsdag al meteen een groot monument" benadrukt Sven Nys. "Die overwinning vergelijk ik met een viertal andere zeges in de cross. Let wel, ook voordien had ik graag wat meer crossen gewonnen natuurlijk. En ik wil daar ook geen afbreuk aan doen. Iserbyt & co hebben die zeges absoluut verdiend gewonnen. Maar wat Lars dinsdag toonde mag zeker gezien worden. Komt er ook bij dat hij als Nederlander in Vlaanderen de mensen mee op zijn hand kreeg. Dat is echt niet evident."

'Moge de beste winnen'

Het lijkt wel of de 31-jarige renner, die geboren werd in Amersfoort net op tijd in vorm is om zijn titel van vorig seizoen te verdedigen. "Het is ook een prachtmens om mee te werken. Maar niet alleen onze renner komt steeds beter voor de dag. De overheersing die Iserbyt weken toonde lijkt nu niet meer te zijn. Niet dat Eli niet meer in vorm is, maar met Laurens Sweeck, Lars van der Haar en Vanthourenhout zijn er wel drie crossers dichter bij hem gekomen. Dat maakt de spankracht er ook voor de toeschouwers alleen maar leuker om. Laat ons hopen dat ze zondag ook allen gespaard blijven van tegenslag. Zodat de beste effectief de trui kan aantrekken. Het duel dat de mensen op de Koppenberg zagen was een om duimen en vingers van af te likken."

Bij de elite dames steekt Fem Van Empel er bovenuit. Door de afwezigheid van Lucinda Brand ziet het kamp Nys zijn speerpunt helaas niet meestrijden voor de Europese titel.

In de beloftencategorieën heeft de 46-jarige teammanager wel de topfavorieten in huis. Bij de dames is er Shirin van Anrooij. Bij de mannen beloften zijn er zelfs twee, met zoon Thibau en Pim Ronhaar. "Ook Thibau toonde op de Koppenberg wat hij in zijn mars heeft. Dat hij het tweede deel van de wedstrijd op zijn limieten botste is niet meer dan logisch. Ook Pim is in goede vorm. Dat bewees hij in Maasmechelen. Met Witse Meeussen krijgen ze wel een te duchten concurrent. Ook daar kan het een mooie cross worden.", aldus de ervaren teammanager Nys


Info EK 2022
zaterdag klik hier
zondag klik hier

Fotocredit Jonas Verheyen - tekst: Lieven Verheyen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!