Jens Adams is in goede doen

Jens Adams is in goede doen

Na een moeilijk seizoensbegin heeft Jens Adams ondertussen de goede vorm te pakken. Hij is dan ook een outsider voor het podium bij elite heren zondag, op het Europees kampioenschap veldrijden 2022

"Het klopt dat ik wat trager op gang ben gekomen" aldus Adams. "Maar de motor is nu wel op toerental. Dat er in een seizoen wat mindere resultaten zitten is niet onlogisch. Ik onthou vooral de goede uitslagen. Ik ben ook blij dat ik de trip naar Amerika niet heb gemaakt. Ik had voor mezelf eens alles op een rij gezet. En er zijn in Europa voldoende wedstrijden waarop gefocust kan worden. Vandaar die beslissing om de plas niet over te steken."

De renner van het intussen Chocovit Cyclng Team, die met Chocovit en Toyo Tires twee nieuwe sponsors vond, presteerde op de Bult van Melden met een vierde plaats uitstekend. Naast zijn eigen sportieve prestaties genoot hij ook van de toeschouwers die weer de weg naar de cross hebben gevonden. "In Maasmechelen en Oudenaarde is gebleken dat er ook zonder de grote drie veel mensen van onze sport houden. Alles had wel zijn tijd nodig na het hele Coronagebeuren. Maar dat de cross nog leeft is bij deze bewezen. Het is ook een heel mooie sport om te kijken. En om te doen ? Achteraf wel ja als je terug op je plooien bent." (lacht)

Wat zijn verwachtingen naar de Citadel toe zijn, blijft hij oppervlakkig. "Het parcours kan wel wat vergeleken worden met de Koppenberg van zwaarte. Veel zal afhangen of het er droog of nat bij zal liggen. Een plaats vooropstellen ga ik dan niet doen. Ik zie wel wat het wordt. Maar de Belgische lichtblauwe trui mogen aandoen is altijd fijn en een eer."


Info EK 2022
zaterdag klik hier
zondag klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!