Aardbeiencross Merksplas start met gravelride Dirty Splasherr aan hun ‘Heilige crossweek’

Aardbeiencross Merksplas start met gravelride Dirty Splasherr aan hun ‘Heilige crossweek’

De Telenet Superprestige Aardbeiencross van Merksplas komt dichterbij. Op zaterdag 19 november strijden de junioren, dames en elite heren voor de knikkers op het snelle en technische parcours van Merksplas kolonie. Maar eerst is er Dirty Splasherr gravelride op het intussen gekende terrein, voor het goede doel, op 12 november.

De werkzaamheden door de vrijwilligers van De Hoogstraatse Spurters zullen dit jaar wat sneller starten dan gewoonlijk op de Kolonie van Merksplas. Eén week voor hun Aardbeiencross richten ze namelijk hun eerste Dirty Splasherr gravelride in voor het goede doel. En met de jeugdinitiatie op woensdag tussen de twee organisaties door belooft het voor de ploeg van Marc Van Gestel een drukke ‘Heilige offroad week’ te zullen worden.

Kristof Van Gestel van De Hoogstraatse Spurters kijkt alvast uit naar de eerste editie van hun graveltocht door de Antwerpse Noorderkempen: “De Dirty Splasherr belooft een heel leuk event te worden. Met Spetserr uit Merksplas hebben we de handen in mekaar geslagen om op deze historische locatie van Merksplas kolonie een grote graveltocht op poten te zetten. Enerzijds proberen we zo meer mensen naar onze Aardbeiencross te lokken – want bij elk ticket krijg je ook een voucher voor onze cross – maar anderzijds willen we samen met Spetserr met deze organisatie ook een goed doel steunen. Marksaam vzw, een organisatie die dagopvang biedt voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, wil de opbrengst mee gebruiken voor de aankoop van een duofiets voor hun cliënten.”

Ook Wim Van Aelst van Spetserr is blij met het initiatief: “Samen met de organisatoren van de Aardbeiencross hebben we vorig jaar meer dan 200 jongeren een heel leuke woensdagnamiddag kunnen aanbieden op het parcours van de cyclocross. Dat was een heel groot succes en ook dit jaar willen we verder bouwen op wat vorig jaar in gang werd gezet. Met de Dirty Splasherr willen we volk naar Merksplas kolonie krijgen voor een leuke dag op en naast de fiets. Elke deelnemer krijgt een preride koffie, een goodiebag twv €35, een ticket voor de Aardbeiencross, pannenkoeken aan de finish, een zeer mooie route door onze Noorderkempen, uitgebreide bevoorrading en live muziek bij aankomst. Verschillende bedrijven uit de fietsindustrie waaronder Classified en Origine Cycles zullen daarnaast ook hun producten etaleren. De inschrijvingen lopen heel vlotjes binnen en dat is fijn. Het is vanuit onze vereniging een traditie dat we evenementen organiseren voor een goed doel. Dat is dit jaar niet minder. Kom allemaal op 12 november langs zou ik zeggen om te fietsen of om een Kwaremont te drinken.”, luidt het.

Credits, tickets en info www.dirtysplasherr.be

Trotse sponsor van de events in Merksplas, alsook van de Wereldbeker

BANNER 728_90_Final.jpg (18 KB)

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!