Thomas Verdonck pakt 1ste zege in Alsemberg

Thomas Verdonck pakt 1ste zege in Alsemberg

Hoogdag voor Team Kempen zaterdag bij de eerstejaars nieuwelingen in Alsemberg. Met winnaar Thomas Verdonck, Lorenz Ivens (derde) en Daan Wilmsen (vierde) leverde de groenzwarte formatie maar liefst drie renners bij de beste vier. Enkel Jinze Joris (Acrog Tormans) kon er zich als tweede tussen nestelen.

"Het klopt dat dit mijn eerste overwinning is sinds mijn overstap van de aspiranten naar de nieuwelingen" doet winnaar Verdonck zijn verhaal. "Bij de aspriranten plaatste ik me meermaals op het podium. Zo werd ik in die categorie tweede op het Vlaams Kampioenschap en het Provinciaal Kampioenschap en derde op het BK. Op het BK tijdrijden werd ik ook al eens tweede en op de weg liet ik me met een derde plaats als eerstejaars aspirant ook al opmerken op een BK."

Ook dit seizoen mogen de prestaties er zeker zijn. De overwinning in Alsemberg was al zijn negende topvijf plaats. Daarbij telkens een derde plaats in Kessel, Kasterlee, Nossegem en Heusden Zolder (Eversel). Enkel in Wuustwezel en Vorselaar finishte hij met een zesde plaats net buiten de topvijf. "In Alsemberg mocht ik nog net op de eerste rij starten. Na een kopstart liet ik het op de helling even voor de anderen om als leider het veld in te duiken. Bewust, want zo kon ik in het wiel krachten sparen. Toen Jinze en Wilmsen hard doortrokken liet ik hen ook begaan. Ik was er immers van overtuigd dat ze die krachtsinspanning later nog zouden bekopen."

En zo geschiedde. "Bij het ingaan van de derde en voorlaatste ronde had ik het gat met leider Jinze gedicht. Na een korte recuperatie volgde dan mijn beslissende aanval. Uiteindelijk had ik aan de aankomst een kleine twintig seconden voorsprong. Niet geheel verwacht gezien het vormpeil van de concurrenten. Anderzijds ook geen totale verrassing omdat ik me echt wel goed voelde bij de verkenning."

De 14-jarige renner uit Ravels liet bewust de A-cross in Ruddervoorde links liggen. "Ik sta aan de leiding van dit regelmatigheidscriterium -Cycling Vlaanderen CX Challenge-. En bij de eindzege hoort een mooie trui. Daar heb ik echt wel een doel van gemaakt. Vorige week kreeg ik in Herenthout nog te maken met een lekke band. Door deze zege heb ik de voorsprong weer kunnen uitbouwen" besluit hij.

Volledige uitslag klik hier (indien beschikbaar)

Archieffoto TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!