Gewezen veldloopster Rosanne Breugelmans troeft iedereen af in Alsemberg

Gewezen veldloopster Rosanne Breugelmans troeft iedereen af in Alsemberg

Overwinning nr. 1 voor Rosanne Breugelmans in het veldrijden. De Molse is nog maar aan haar tweede seizoen als wielrenster bezig. Voorheen was ze ook in het veld te vinden, maar dan als loopster. "Ploegleider Iwan Gevers kwam me via Strava op het spoor", vertelde Rosanne.

"Hier had ik stiekem van gedroomd" gaf Breugelmans snel na haar overwinning in Alsemberg grif toe. "Dit is ook de reden waarom ik Alsemberg verkoos boven Ruddervoorde. Met alle toppers die daar aan de start verschenen zou ik enkel het pak hebben vergroot. Met misschien een twintigste plaats als eindresultaat. Hier had ik echt de intentie mee te strijden voor de overwinning. Met succes."

Meteen revanche voor enkele mindere resultaten in Wuustwezel en Eversel. "Daar kende ik echt wel een dipje. Met deze zege liggen die wedstrijden achter de rug. En kan ik ook met het nodige vertrouwen naar de rest van het seizoen kijken. Zo zou ik dinsdag al graag een plaats bij de beste twintig bemachtigen op de befaamde Koppenberg. Zo kom ik automatisch ook eens in beeld op het hoogste niveau. En wie weet kan ik dit seizoen zo eens een plaats bij de Wereldbekerselectie bemachtigen. Dat is de doelstelling die ik graag zou verwezenlijken. Al besef ik ook wel zoiets niet evident is."

Het zou wat zijn. Twee seizoenen geleden was er van een crosscarrière nog geen sprake bij de nu vierentwintig jarige renster. Op dat moment vertoefde ze nog al lopend door de velden. "Nadat ik enkele fietstochten op Strava had gezet werd ik gecontacteerd door Iwan Gevers. Mijn ploegleider bij Pissei Groep T.O.M. Hij nodigde me uit om eens mee te komen trainen. En van het een kwam het ander."

Mocht Breugelmans erin slagen om een Wereldbekerselectie te bemachtigen, is de kans groot dat ze de derde renster van het team wordt in de Wereldbeker. "De Italiaanse Fransesca heeft dit jaar al een selectie beet. Ook Fauve Bastiaensen komt in aanmerking. In het veld zijn we dan wel concurrenten. Naast het parcours schieten we zeer goed met mekaar op. Zo verblijft Baroni in Pelt. Niet zo ver van Mol dus. Het spreekt dan ook voor zich dat wij zeer veel samen gaan trainen."

Ook naast de fiets gaat het de Kempische voor de wind. Volgende week begint ze aan een professionele loopbaan bij Estee Lauder. "Ik studeerde in juni af als Master Biomedische Wetenschappen. Bij Estee Lauder ga ik vanaf 7 november deeltijds aan de slag als Master Data Steward. Door te kiezen voor een deeltijdse loopbaan heb ik een perfect evenwicht tussen werken en fietsen gevonden."

Volledige uitslag klik (indien beschikbaar)

Fotocredits en tekst: Lieven Verheyen

Rosanne 2 credit Lieven.jpeg (372 KB)

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!