Fausto Delmé wint in Alsemberg bij de tweedejaars nieuwelingen

Fausto Delmé wint in Alsemberg bij de tweedejaars nieuwelingen

Zemst boven zaterdag bij de tweedejaars nieuwelingen in Alsemberg. Op het moment dat Arthur Van Den Boer in Ruddervoorde zijn armen in de lucht mocht steken deed regiogenoot Fausto Delmé hetzelfde in Alsemberg. Hij won voor Stan Van Looy en Lars Daelmans. "Winnen op een nazomerse dag is best leuk", klonk het bij Fausto

"Ik had Lars de beste kansen gegeven voor de overwinning" was de eerste reactie van Delmé na zijn zege in Alsemberg, bij de 2de jaars nieuwelingen. "Blijkbaar heeft hij te veel last gehad van de warmte. Een andere oorzaak zou ik niet meteen weten."

Het was ook best warm zaterdag. Voor de toeschouwers ideaal natuurlijk. Voor de crossers daarentegen een serieuze aanpassing. "Op de weg zijn we dergelijke temperaturen best gewoon. Maar in het veld is het toch uitzonderlijk. Omdat ik me niet wou opblazen kwam het er op aan om de race goed in te delen. Met een demarrage in het tweede deel van de wedstrijd heb ik mijn plan tot in de perfectie kunnen uitvoeren. Al ben ik wel steeds voluit moeten blijven gaan. Ook toen ik de leidersplaats had overgenomen kon ik het me niet permitteren om de snelheid te doen dalen.", legde Fausto uit.

De renner van AA Drink Young Lions mocht zo zijn eerste seizoenszege vieren. "Vorig jaar was ik al eens de primus in Knesselare en Meulebeke. Dat deze winst veel deugd doet, hoef ik dan ook niet te ontkennen. Het is altijd fijn om de meet te passeren met de armen in de lucht. Of het dan de eerste zege betreft of niet. Maar het is wel zo dat eens de kop eraf is er meestal nog wel een overwinning kan volgen."

Delmé had een goede reden om Alsemberg te verkiezen boven Ruddervoorde. "Bij de elite zc en beloften kwam mijn broer Mauro aan de start. Zo konden we beiden op dezelfde locatie rijden. Met een tiende plaats heeft ook hij het er goed van af gebracht. We mogen dan ook beiden tevreden zijn over onze wedstrijd en de keuze om hier te starten."

Volledige uitslag klik (indien beschikbaar)

Fotocredits en tekst : Lieven Verheyen

Podium Alsemberg 2de j.jpeg (309 KB)

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!