Alicia Franck versterkt De Ceuster Bonache Cycling Team

Alicia Franck versterkt De Ceuster Bonache Cycling Team

Na lange afwezigheid, wegens gezondheidsproblemen, dook Alicia Franck vorige week het veld in, met een 8ste plek in de Kermiscross Ardooie als resultaat. In de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen treedt de 27-jarige Oost-Vlaamse aan voor het De Ceuster Bonache Cycling Team.

Na het aantrekken van Laura Verdonschot en Audrey De Keersmaeker, bouwt het De Ceuster Bonache Cycling Team, met het aantrekken van Alicia Franck, alweer een stukje voort aan de versterking bij de elite dames, naast ook Ellen Van Loy en Suzanne Verhoeven. Met de beloften Julie Brouwers, Lies ‘l Schevenels, Kiana Dhont en Mirthe Van Den Brande investeert de ploeg ook verder in de toekomst.

Naast selecties voor wereldbekerwedstrijden en kampioenschappen, wil het Belgische blok in de toekomst nog meer meespelen in de klassementen, voor de podia en overwinningen. Het team focust opnieuw op het Belgische Kampioenschap (BK) dit seizoen, waar ze begin 2023 in Lokeren met hun 9 renners willen aan deelnemen. Alicia Franck start zondag voor het eerst in het fuchsiaroze truitje van haar nieuwe team, in de Wereldbekermanche in Maasmechelen.

De 27-jarige Oost-Vlaamse behoort nog steeds tot de beste Belgische veldrijdsters. Door de naweeën van een coronabesmetting, maakte ze pas vorige week haar comeback in Ardooie, waar ze vorig jaar won en dit jaar 8ste werd. Na afloop was ze tevreden over haar eerste wedstrijd van het seizoen, die bevestigde dat haar sterke inspanningsniveau versneld terugkeert.

Na twee seizoenen ruilt ze, in goed onderling overleg en met onmiddellijke ingang, het truitje van het Proximus AlphaMotorhomes Doltcini-team in voor dat van het De Ceuster Bonache Cycling Team.

“Naast de professionele omkadering, koos ik voor dit team o.a. omwille van hun kernwaarden (teamspirit, engagement, kwaliteit en groeipotentieel), maar ook de unieke sfeer en de gedrevenheid waarmee ze hun gezonde ambities uitstralen. Met alleen maar veldrijdsters van bij ons en de toffe mix van gevestigde waarden en jong opkomend wielertalent, maken ze het verschil. Door het vertrouwen, de sportieve en mentale omkadering, en steun die ik nu al krijg, hoop ik snel weer mijn beste niveau te halen, waardoor ik opnieuw kan aansluiten bij de (Belgische) top. Ardooie was een goede test en laat het beste vermoeden over wat er zit aan te komen. Het feit dat ik samen met Laura Verdonschot binnen het team ook al geselecteerd ben voor het EK in Namen van komend weekend, geeft mij een zekere rust, waardoor ik mijn nu al volledig kan focussen op de wedstrijden. Samen met mijn coach en het team werken we aan mijn inspanningsniveau, dat dagelijks verbetert. Naast selecties voor wereldbekerwedstrijden en kampioenschappen, ligt mijn focus dit seizoen op goede uitslagen rijden, wie weet zelfs eens een overwinning pakken én uiteraard het BK in Lokeren. Met ons team willen we daar op het podium staan en dat is een missie die ik, samen met mijn collega’s Ellen Van Loy, Suzanne Verhoeven, Laura Verdonschot en Audrey De Keersmaeker, wil volbrengen”, zegt een gemotiveerde Alicia Franck.

'De beste Alicia zit er aan te komen'

“Alicia is iemand die op basis van haar kracht en doorzettingsvermogen de koers mee hard kan maken,", weet Ellen Van Loy. "Ze heeft best een grote motor, waardoor ze perfect past binnen ons team en een mooie aanvulling is op de bestaande kern. Naast haar positiviteit is het ook iemand die niet snel opgeeft en blijft rijden. Als je ziet waar ze nu al conditioneel staat, dan weet je dat de beste Alicia Franck er zit aan te komen”, aldus Ellen.

Ook bij het management hebben ze er vertrouwen in en "Het verhaal van het vrouwenveldrijden zit nog altijd in de lift en als team is dit iets waar wij graag aan meeschrijven”, klinkt het bij bestuurder-eigenaars Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck (Bonache)

Fotocredit en bron: De Ceuster Bonache Cycling Team.

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!