Shana Maes zet eigen veldritambities on hold en wordt trainster

Shana Maes zet eigen veldritambities on hold en wordt trainster

Geen Shana Maes te bespeuren op de deelnemerslijst in Herenthout. Maes, gewezen provinciaal kampioene, is nog wel actief in de veldritwereld, maar dan als trainster. Onder de vleugels van Geert Wellens begeleidt ze mee de meisjes van Acrog Tormans.

"Het plezier om mezelf nog wekelijks af te beulen op training was al even weg" vertelt de 27-jarige Shana Maes. "En dan moet je de juiste conclusie maken. Het heeft immers geen zin om wat aan te modderen en zelfs in b-crossen verloren te worden gereden. Dan stel ik me veel liever ten dienste van de anderen."

Na afloop van het PK in haar woonplaats Vorselaar (26ste plaats) nam Shana het besluit om de fiets opzij te zetten. En dat nauwelijks een jaar nadat ze zich op hetzelfde parcours nog tot provinciaal kampioene wist te kronen. "De goesting om al die opofferingen te blijven doen in combinatie met het werken, was verdwenen. En dat uitte zich in de resultaten van Kessel, Wiekevorst en dus ook Vorselaar. Niet onlogisch. Ik was op dat moment ook al bezig met het begeleiden van de rensters bij Acrog Tormans. Meisjes, variërend tussen de vijftien en twintig jaar, opleiden is ook wel boeiend. Vandaar dat mijn besluit om zelf niet meer deel te nemen aan wedstrijden misschien wel zo makkelijk was. Tenminste voor mezelf. Wat papa betreft valt het ook mee. Waarschijnlijk zal hij blij zijn mijn fiets minder te moeten poetsen. Hij stond immers altijd in de materiaalpost. Mama daarentegen heeft het er moeilijker mee. Zij zag de wekelijkse wedstrijden ook als een gezinsuitstap."

Met Geert Wellens heeft Maes iemand die haar in het coachen en trainen de knepen van het vak perfect kan aanleren. "Ik ken Geert al heel wat jaren. Hij is echt wel een vakman en ik ben blij dat hij me onder zijn vleugels neemt. Van de rensters voel ik ook enorm veel appreciatie. Je ziet, ik ben echt wel gelukkig in deze nieuwe rol" besluit de Kempense.

Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!