Marianne Vos start in eigen land aan haar veldritseizoen

Marianne Vos start in eigen land aan haar veldritseizoen

Marianne Vos heeft vandaag het NK Gravel aan haar al rijk palmares toegevoegd. De regerende wereldkampioene veldrijden start komende week, met de Nacht van Woerden, aan haar veldritseizoen.

Vandaag werd in Nederland het NK Gravel voor de dames gereden. Marianne Vos reed solo naar de titel, die ze nu ook kan toevoegen aan haar heel rijk palmares.

Komende dinsdag wordt de regerende wereldkampioene veldrijden aan de start van de Nacht van Woerden verwacht. Haar eerste cross van dit veldritseizoen wordt er dus ene bij kunstlicht. “Je lijkt harder te fietsen als het donker is”, legt Marianne uit voor team Jumbo-Visma. “Je ziet minder diepte, de bochten doemen later op. Dat is heel bijzonder. Zo’n eerste cross is sowieso altijd weer een beetje spannend. Oók als je al heel veel ervaring hebt.”

De veelzijdige renster lastte na haar gevuld en succesvol wegseizoen even rust in om dus deze week het veld in te duiken. Een eerste krachtmeting mag ze verwachten met de nieuwe wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen “Het niveau ligt hoog, dat is de laatste weken al gebleken. De concurrentie staat op scherp. Ik hoop natuurlijk goed te presteren, ook met het oog op het EK dat op 5 november in Namen wordt verreden.”, klinkt het.

 

Daarna staat de Wereldbeker op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek op haar agenda. “Dit is een nieuwe cross op de kalender, dus het parcours is onbekend voor iedereen. Ik verheug me op deze wedstrijd. Wereldbekerwedstrijden in Nederland zijn extra speciaal. Zeker nu ik mag starten in de regenboogtrui.”, aldus de veelvoudige kampioene, die vervolgens ook in Merksplas en Overijse aan de start komt. Welke er dan nog volgen, valt af te wachten.

Fotocredits Ethan Glading - bron reactie: Team Jumbo-Visma

WK Fayetteville 2022 podium elite dames Ethan Glading.jpeg (547 KB)


 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!