Suzanne Verhoeven pikt zege mee in Estland

Suzanne Verhoeven pikt zege mee in Estland

Suzanne Verhoeven heeft een UCI C2-wedstrijd gewonnen in Estland. De renster van het De Ceuster Bonache Cyling Team ging van start in de Bike Fanatics Keila CX.

Het is geen verrassing meer dat Suzanne Verhoeven in deze periode van het veldritseizoen haar wedstrijden er uitkiest in het buitenland, dat doet ze namelijk al enkele jaren. Het leverde haar ook al tal van keren podiumplaatsen op én zeges. Daarbovenop komen de gewonnen UCI-punten goed van pas voor het vervolg van het veldritseizoen.

Suzanne startte in Beringen en reed vervolgens twee manches van de Toi Toi Cup 2022 in Tsjechië, in Holé Vrchy (8ste) en Hlinsko (7de). Vandaag, op zaterdag 8 oktober, won ze in Estland een UCI C2-wedstrijd

Voor zij die niet deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden in Waterloo en Fayetteville is het zoeken naar een goed alternatief in de jacht op UCI-punten. Suzanne Verhoeven koos niet voor Frankrijk of Spanje, zoals een aantal deden, maar de Oud-Turnhoutse trok dus voor Estland.

"Wie me kent weet wel dat ik van dergelijke bestemmingen hou" zegt Verhoeven. "Ik vind het leuk om andere culturen en bevolkingen te leren kennen. In het verleden nam ik ook al deel aan wedstrijden in Noorwegen en Zweden. Gezien ik ook volgend weekend weer in Zweden actief zal zijn leek het me ook de moeite om daar Estland aan te koppelen. Temeer ik vorig weekend ook al deelnam aan twee crossen in Tsjechië (Verhoeven werd in Holé Vrchy achtste en in Hlinsko zevende nvdr). Al moet ik wel toegeven dat er oorspronkelijk een dubbel weekend in Estland geprogrammeerd stond. Dat bleek echter niet haalbaar voor de organisatie."

De renster van het De Ceuster Bonache Cycling Team wist zichzelf in het Estse Keila-Harjumaa dus op het bovenste schavotje te plaatsen. "Het was een spannende wedstrijd met de lokale Elisabeth Ebras. Pas in de laatste ronde kon ik me lichtjes afscheiden van mijn medevluchtster."

Het Estse publiek koos natuurlijk de kant van haar concurrente. "Logisch. Al was men achteraf ook best blij met een buitenlandse winnnares. De locatie lag net buiten het centrum, op een vijftiental kilometer van hoofdstad Tallin. De sport is er niet zo populair als in België. Maar toch mocht de organisatie en opkomst er best wezen. Ook de omloop, die in een park lag heeft wat mij betreft het potentieel voor een Wereldbekerwedstrijd."

De 26-jarige veldrijdster vertoeft tijdens deze trektocht in het gezelschap van vader en moeder. "We bekijken het ook wel als een vakantie waarin we veel qualitytime kunnen doorbrengen met elkaar. Tussen de dagelijkse ritten met de mobilhome neem ik ook nog voldoende tijd om te trainen. Want het sportieve heeft natuurlijk de bovenhand. Nadat ik te kampen had met gezondheidsproblemen ben ik inmiddels op de weg terug. Eens ik het vroegere niveau behaal wil ik verder vooruit kijken. De uiteindelijke ambitie ligt natuurlijk in de kampioenschappen. Met het EK (Namen) en WK (Hoogerheide) vlak bij huis wil ik me daar zeker voor kwalificeren. En aangezien ik bij de beste vijftig in het klassement sta mag ik ook meedoen aan de Wereldbekerwedstrijden."

Onlangs studeerde Verhoeven ook af als bewegingsdeskundige. "Ik begeleid nu vooral jongeren die een sportief doel nastreven. Dat hoeft niet enkel voor topsport zo te zijn. Het kan ook een andere doelstelling hebben. Maar het sportieve aspect moet er zeker bij zijn."

 


Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!