Van der Poel en Vermeersch rijden 't WK Gravel

Van der Poel en Vermeersch rijden 't WK Gravel

Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch gaan van start op het WK Gravel dat op zondag 9 oktober 2022 plaatsvindt in Veneto (Italië).

Op zondag 9 oktober 2022 gaan teamgenoten Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch van start op het allereerste WK Gravel.

'We schrijven een stukje geschiedenis zondag.", laat Mathieu optekenen, doelend op het allereerste WK Gravel ooit, waaraan wordt deelgenomen. Het is eveneens zijn allereerste gravelrace. "Alhoewel het niet compleet nieuw is voor mij. Ik heb vandaag voor het eerst op mijn gravelfiets getraind en de overschakeling viel mee. Het is fun om zondag er te zijn en als het gevoel goed zit, gaan we uiteraard voor een zo goed mogelijk resultaat."

Ook voor Gianni Vermeersch is het een debuut en is het afwachten wat het wordt. "Ik heb al eens naar het parcours op internet gekeken en het ziet er niet al te technisch en redelijk vlak uit. Een beetje zoals in Dwars door het Hageland. Ik kijk er in elk geval naar uit", aldus de West-Vlaming, die ook nog van start gaat in Binche-Chimay-Binche 'Memorial Frank Vandenbroucke'

Om hun zomerseizoen af te sluiten rijden Van der Poel en Vermeersch de Serenissima gravelwedstrijd op 14 oktober. Daarna volgt er een pauze en zullen beide het veldritseizoen aanvatten, op een later nog te bepalen datum.

Alle info WK Gravel 2022 klik hier

In 2024 vindt het WK Gravel plaats in België.

"Gravelen is al snel van 'hype' naar volwaardig onderdeel van het wieleraanbod geëvolueerd", stelt Christophe Impens van Golazo. "We waren er met Golazo snel bij om in eigen land mooie gravelevenementen op te zetten. Zowat anderhalf jaar geleden stapten we naar de UCI met een voorstel voor een internationale Gravel Series, in navolging van de UCI Granfondo World Series die we al jaren organiseren. Die eerste editie krijgt zijn beslag in het allereerste WK Gravel in Veneto, Italië. Dat we nu het WK naar Vlaanderen kunnen halen en daarmee topsport kunnen koppelen aan onze Vlaamse natuur, is een hele mooie opportuniteit."

Fotocredit Veldritkrant

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!