Nederlandse selecties voor Wereldbekers CX in USA

Nederlandse selecties voor Wereldbekers CX in USA

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selecties voor de Wereldbekerwedstrijden veldrijden in de USA bekend gemaakt. De Nederlanders reizen af met een eerder beperkte groep bij de heren.

Op 9 oktober 2022 wordt de eerste Wereldbekerwedstrijd veldrijden van dit veldritseizoen in Waterloo (USA) gereden, daarna volgt Fayetteville op 16 oktober.

"Niet alle Nederlandse veldrijders kiezen ervoor om na een druk weg- of mountainbikeseizoen nu al aan hun seizoen te beginnen.", klinkt het. De Knegt verwacht in Tabor (23 oktober) een grotere Nederlandse afvaardiging.

‘’Fem van Empel en Lucinda Brand zijn het seizoen gestart met overwinningen en hopen die lijn door te trekken in de Verenigde Staten. De strijd met de Canadese en Amerikaanse renners geeft weer een completer beeld van de verhoudingen aan de top. Niet iedereen heeft ervoor gekozen om deze twee wereldbekers mee te nemen in hun programma, maar we hebben wel degelijk een sterk blok aan de start staan die mee kan doen voor de zeges. Omdat niet alle toppers present zijn, heb ik de selectie bij de vrouwen kunnen aanvullen met enkele rensters die op basis van hun plek op de UCI-ranglijst daar niet automatisch voor in aanmerking kwamen.’’, aldus de bondscoach

 


Selectie voor Nederland

Elite heren

Lars van der Haar ( rijdt alleen in Waterloo), Pim Ronhaar en David Haverdings

Dames

Lucinda Brand, Denise Betsema, Fem van Empel, Annemarie Worst, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alvarado, Manon Bakker, Maud Kaptheijns en Veerle Goossens

Info Waterloo (USA) klik

Fotocredit TFoto
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!