Vanthourenhout haalt opnieuw zijn slag thuis in Meulebeke

Vanthourenhout haalt opnieuw zijn slag thuis in Meulebeke

Michael Vanthourenhout heeft ook de Exact cross Meulebeke gewonnen. Eli Iserbyt werd tweede en Lars van der Haar derde. Pauwels Sauzen-Bingoal haalt zo bij de elite heren al voor de derde keer op rij de zege binnen in de Exact cross.

MEU_9281 podium heren.jpg (369 KB)

Bij elite heren in de Exact cross Meulebeke toonde Michael Vanthourenhout al meteen na de start dat hij opnieuw op het hoogste schavotje wilde staan, net als in Kruibeke. Meteen solo naar de zege rijden zat er op domein Ter Borcht niet in.  Er vormde zich een ruime kopgroep en even later kregen we een koptrio, met Iserbyt, Lars Van der Haar en Vanthourenhout, die talrijke keren probeerde om er alleen op uit te trekken en daar in de voorlaatste ronde ook in slaagde.

“Woensdag was ik hier geweest en lag het veel natter. Toen was het gemakkelijker om het verschil te maken. Nu was het net te droog en net te snel en met de wind was het niet simpel om alleen te rijden,” legde Michael, drievoudig winnaar van de Berencross, uit na afloop.

“Ik ben blij dat ik de wedstrijd naar mijn hand kon zetten. Ik voelde wel heel de koers dat ik de sterkste was maar er waren weinig plaatsen waar ik echt het verschil kon maken. Dan heb ik beslist om even in Lars zijn wiel te kruipen en alles op de laatste twee ronden te zetten. Ik weet dat ik de laatste twee ronden snel kan rijden. Dan hoopte ik dat hij niet meer zou terugkeren. Het is een superparcours en heel plezant om hier te rijden. Het geeft sowieso al een boost als je naar hier komt met het gevoel dat je altijd goed rijdt hier.”, aldus een gelukkige winnaar.

In de strijd voor de podiumplaatsen wist Laurens Sweeck zich aanvankelijk mee in de strijd te gooien, maar de Crelan-Fristads verslikte zich bij de trappenpassage, met een ferme bult op het onderbeen tot gevolg. Sweeck zette door en werd vierde. Finaal reed Iserbyt ook nog weg van Van der Haar, die tevreden moest zijn met de derde plek, achter de West-Vlaming(en)


Alle uitslagen klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie; Exact cross




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!