Sanne Cant kijkt uit naar de Exact cross Meulebeke

Sanne Cant kijkt uit naar de Exact cross Meulebeke

Op zaterdag 1 oktober 2022 staat al de derde Exact Cross van dit veldritseizoen op het programma. Sanne Cant hoopt op een goede prestatie in de Berencross Meulebeke, waar de Belgische kampioene graag komt en er een omloop vindt die haar ligt.

Sanne Cant was de voorbije dagen wat verkouden, waardoor de trainingsintensiteit even werd teruggeschroefd. "Intussen ben ik opnieuw aan de beterhand en in volle hoop zaterdag gezond aan de start te staan", vertelt de 13-voudige Belgische kampioene. "Wat die korte trainingsafbouw met mijn conditie heeft gedaan, weet ik ook niet. Het kan goed uitdraaien omdat ik frisser ben, het kan ook zijn dat mijn motor wat tijd nodig heeft om opnieuw op toerental te komen."

Maar de kopvrouw van Crelan-Fristads zakt sowieso graag af naar Meulebeke, waar ze de voorbije vijf jaar maar liefst vier keer aan de winnende hand was. Inclusief het BK, begin 2021. Cant vindt het rondje in Domein Ter Borcht op haar lijf geschreven. "Als ik zelf een omloop mag uittekenen, zou dit wellicht aardig in de buurt komen", lacht ze. "Redelijk wat draaien en keren, best technisch. En zelfs met de regenval van de voorbije dagen wordt het er geen slijkcross. Sinds het BK is het wel iets lastiger geworden met die twee aangelegde heuvels, waarop je makkelijker het verschil kan maken."

Voor Cant is Fem van Empel, die zowel in Kruibeke als in Beringen won, de topfavoriete. "Meer dan Lucinda Brand, ja. Alhoewel zij ook wel op het podium zal eindigen. Achter die twee ligt alles kort bij elkaar, denk ik. Dat geldt ook voor mezelf. Ik kan zowel derde als achtste eindigen."

Info Exact cross Meulebeke klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie: Exact cross/Golazo

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!