Velofollies 2023

Pech voor nieuweling Brent Lippens in Kasterlee

Pech voor nieuweling Brent Lippens in Kasterlee

Een onschuldige botsing tussen de latere winnaar Giel Lejeune en Brent Lippens nam snel de spanning weg uit de 1ste jaars nieuwelingencross in Kasterlee. "Ik raakte met mijn knie het pedaal van Giels fiets.", vertelde Lippens

Pech voor Brent Lippens in de wedstrijd voor eerstejaars nieuwelingen te Kasterlee. Na een botsing met latere winnaar Giel Lejeune moest de renner uit Eeklo de strijd meteen staken. Na een lange verzorging leek het al bij al nog mee te vallen.

“Als het kan, ga ik seffens dan nog maar wat losrijden en trainen” sprak Lippens na zijn verzorging. “Jammer, maar het is niet anders. De paarse kleur moet ik er bijnemen.”. De botsing gebeurde onvrijwillig. Op het moment dat ik op kop rij voel ik zijn trapper tegen mijn knie komen. Ik kwam ten val en kon door de pijn niet meteen verder. Nu is die pijn gelukkig al wat minder. Duimen dus dat de schade achteraf zal meevallen.”

De renner van Bert Containers Doltcini (het opleidingsteam van Pauwels Sauzen Bingoal) was met zeges in Kessel, Wiekevorst en Knesselare het seizoen uitstekend gestart. “Mijn doelen dit jaar zijn zowel de Belgische titel als de provinciale titel te veroveren. Waar er juist om de provinciale titel gestreden zal worden is echter nog niet bekend.”

Naast de fiets vinden we de Eeklonaar terug op de schoolbanken van de landbouwschool Ten Dooren in Eeklo. “Maar de fiets blijft wel datgene wat ik het liefste doe. Door met de beloften van het Pauwels Sauzen Bingoal team mee te trainen leer ik vooral snelheid bij te kweken door de juiste technieken te hanteren.”

Winnaar Giel Lejeune besefte dat de botsing invloed had op de wedstrijd. “Maar echt waar, ik kon er niet aan doen” verontschuldigde de renner uit Rotselaar zich nog eens. “Op het moment dat ik Brent passeer raken we elkaar. Ik had het natuurlijk ook liever anders gehad. Al ontken ik niet dat ik met deze zege wel blij ben. Al komt de winst toch wel wat onverwacht.”

Met een tweede plaats in Wiekevorst en een zesde in Kruibeke mag ook het 14-jarige lid van Young Cycling Talent Demer en Dijle terugblikken op een mooie seizoensstart. “Mijn doel dit jaar is om constant vooraan mee te draaien.”

Lejeune begon op zijn achtste met fietsen. “Ik combineer zowel de weg als het veld. In die verstande dat de cross wel het belangrijkste is. Mijn grote voorbeeld is Mathieu van der Poel. Al besef ik dat ik voor dat niveau echt nog een hele lange weg moet afleggen.”

 

Tekst en fotocredit Lieven Verheyen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!