Nieuwe ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal voor de heren

Nieuwe ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal voor de heren

 

Pauwels Sauzen - Bingoal begint aan het nieuwe veldritseizoen met een nieuwe ploegleider voor zijn herenkern: Robby Cobbaert. De 31-jarige Oost-Vlaming krijgt als het ware een promotie na een uitstekend debuut als jeugdploegleider. Hij volgt Nederlander Richard Groenendaal op, met wie het team in onderling overleg uit elkaar gaat.

Sinds eind november van vorig jaar is Cobbaert al de ploegleider van Bert Containers - Doltcini, de opleidingsploeg binnen de veldritpiramide van manager Jurgen Mettepenningen. Die functie combineert hij voortaan met het ploegleiderschap over Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Ryan Kamp en de U23 kern van Pauwels Sauzen - Bingoal. "Samen met Mario De Clercq en damesploegleider Tom De Kort vormt Cobbaert zo voortaan een sterke drietand binnen de ploegleiding van Pauwels Sauzen - Bingoal.", klinkt het

"Het indrukwekkende debuut van Cobbaert als jeugdploegleider heeft uiteraard veel te maken met zijn promotie: niet alleen de resultaten bij Bert Containers - Doltcini waren uitstekend, vooral ook de skills die de voormalige veldrijder bij het kneden van zijn groep toonde.", laat het team optekenen.

"Robby hanteert door zijn jonge leeftijd een moderne werkwijze. Hij communiceert veel en staat heel dicht bij zijn renners. Daarnaast kent Robby onze toprenners door en door, en woont hij vlakbij de service course en de vaste trainingsparcoursen van onze ploeg. Praktisch een belangrijk voordeel.", zegt Jurgen Mettepenningen.

De promotie van Cobbaert komt er nadat in onderling overleg een punt werd gezet achter de samenwerking met ploegleider Richard Groenendaal. "Ik wil Richard bedanken voor zijn inzet van het voorbije jaar", aldus Jurgen Mettepenningen. "De grote afstand tussen zijn woonplaats en de uitvalsbasis van ons team bleek tijdens onze samenwerking echter een bemoeilijkende factor, vandaar deze gemeenschappelijke beslissing. Bovendien is na het vertrek van Laurens Sweeck onze sportieve kern wat compacter dan voorheen: vier ploegleiders behouden, zou te veel van het goede geweest zijn."

Fotocredit en bron : Team Pauwels Sauzen-Bingoal

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!