Acrog Tormans en Quick Step-Alpha Vinyl klinken op mooie samenwerking

Acrog Tormans en Quick Step-Alpha Vinyl klinken op mooie samenwerking

Jef Robert was maandag een tevreden man. Samen met Patrick Lefevere sloot hij een samenwerkingsakkoord af voor zijn jongerenteams. Zo zal het bij de jeugd hoog aangeschreven Acrog Tormans Balense BC mee een bepalende rol krijgen om de talenten van jonge wielrenners verder te laten ontplooien, met als doel doorstroming naar de profs mogelijk maken.

"Een mooier geschenk kon ik me aan de vooravond van onze vijfenzeventigste verjaardag niet inbeelden" zei Jef Robert over het gerealiseerde samenwerkingsakkoord met Patrick Lefevere. "Dat wij met onze ploeg tot over de grenzen heen bekend zijn, is in het wielermilieu geweten. Reeds van bij de aspiranten geven wij achtjarigen de kans hun passie voor de fiets uit te oefenen. Dat we zo vroeg met het opleiden van jonge wielrenners beginnen, legt ons geen windeieren. Eens de jonge renners bij de nieuwelingen en juniores komen, krijgen ze een sterk internationaal programma voor de wielen geschoven. Sporadisch wordt onze eigen kweekvijver aangevuld met jonge talentvolle renners die van buitenaf komen. De piramide start onderaan met de aspiranten. Zij zijn de basis van onze wielerploeg. Het woord doorstroming heeft een zeer belangrijke betekenis binnen onze werking."

Dat er nu een driejarige overeenkomst is met het Quick Step-Alpha Vinyl team van manager Lefevere is geen grote verrassing. "Patrick was al enige tijd bezig met na te denken hoe hij best een development team op de been kon brengen. Met Tom Boonen in het verleden en huidig Vuelta leider Remco Evenepoel zijn er twee grote namen die bij ons in de jeugd hun opleiding kregen en bij de teams van Lefevere hun carrière verder wisten uit te bouwen tot wereldtopper. Een tiental jaar geleden hebben we ook al samengewerkt"

Met ploegleider Wilfried Peeters zit er reeds meerdere decennia een trouw lid van de Balense wielerclub bij Lefevere. "Wilfried heeft altijd een zeer nauwe band met onze ploeg gehad. Ook toen hij zelf wielrenner was en nog steeds in zijn rol van ploegleider. Zijn aanwezigheid heeft de contacten alleen maar makkelijker gemaakt. Al beseft hij natuurlijk ook dat niet onze vriendschap maar wel onze kwaliteitsvolle opleidingen de belangrijkste overtuigingsreden was. Voor onze ploegleiders, mecaniciens en de ontelbare helpende handen van vrijwilligers is deze stap voorwaarts echt iets om trots op te zijn. Iedereen heeft er zijn verdienste aan."

8S4U0057 Jan Tormans.jpg (141 KB)Fotocredit Veldritkrant

Enkele maanden geleden leek het nog dat Jan Tormans met zijn voltallig crossteam de stap naar één van de belangrijkste wielerteams zou zetten. Dat dit niet doorging wil niet zeggen dat sponsor en wielerliefhebber Tormans de ploeg van voorzitter Robert nu in de steek zal laten. "Integendeel, wij zijn ons zeer goed bewust van de kwaliteiten van Jan. En zijn hem ook zeer dankbaar dat hij ons blijft steunen. Ook in dit project kan hij zich volledig vinden. Als sponsor blijft hij zowel bij de weg als in het veld met ons verbonden. Op de weg gaan we door als Acrog Tormans, in het veld is het vice versa Tormans Acrog. Dat was ook het vorige wielerseizoen het geval. Wat de werking van de beloften zelf betreft zijn we nog aan het wikken en wegen. Het budget voor ook daar een internationaal programma te rijden gaat waarschijnlijk boven onze mogelijkheden liggen. Diegene die kunnen doorstromen naar de profs zullen we zeker ondersteunen in hun volgende stap. Voor de anderen wacht waarschijnlijk een nieuwe uitdaging of een beperkt regionaal programma.", aldus voorzitter Jef Robert

Tekst : Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!