Kenny Geluykens reed in Steenhuffel zijn laatste cross

Kenny Geluykens reed in Steenhuffel zijn laatste cross

Zaterdag won hij nog in Steenhuffel. Op maandag kondigde hij zijn afscheid aan. Kenny Geluykens, beloftevol crosser in zijn jeugdjaren en veelvuldig winnaar bij de Masters, gooit het leven over een andere boeg. "Nu is het mijn beurt om aandacht te geven aan het gezin en de familie', luidt het

"Nu is het mijn beurt om aandacht te geven aan mijn vriendin, zoontje en ouders" is Geluykens zeker van zijn beslissing. "Vanaf mijn twaalfde stond de fiets centraal in mijn leven. Meerdere nationale selecties brachten me op plaatsen waar ik anders nooit zou zijn geweest. Als belofte maakte ik deel uit van profteams Palmans en Sunweb. Helaas kreeg ik op het slechts mogelijke moment klierkoorts en zag ik een profcarrière aan mijn neus voorbijgaan. Toch wou ik van geen stoppen weten. Als elite zonder contract bleef ik het veldrijden passioneel beleven. Hetzelfde als Master. Maar nu is het tijd voor iets anders. "

Het besluit van de naar Vosselaar uitgeweken Lillenaar staat vast. Hij was er dan ook al langer over aan het denken. "Sinds het hele Coronagedoe zie je zelfs renners die bij de Masters uitkomen een stage plannen in het buitenland. Oké, dat was voorheen ook al wel eens het geval maar toen was het eerder de uitzondering dan de regel. Al die opofferingen heb ik er niet meer voor over. Komt er ook bij dat mijn moeder onlangs zeer zwaar ziek werd en balanceerde tussen leven en dood. Op dat moment zijn mijn ogen echt open gegaan. Mensen zoals mijn ouders die heel veel geld en tijd in mij hebben gestoken verdienen een rustige oude dag. Zonder nog steeds naar mij te moeten komen kijken en in de materiaalpost te moeten staan zoals papa Garry steeds deed. Sinds hij pensioengerechtigd is, leerde hij genieten van zijn motor. Laat hem daar maar mee rondtoeren."

Naast zijn ouders is de 36-jarige renner nog twee heel belangrijke personen veel dank verschuldigd. "Vriendin Stefanie heeft me al die jaren gesteund. Ook al was ik in de aanloop naar de kampioenschappen niet altijd de meest rustige en plezante partner. Ook zoontje Luis verdient nu alle aandacht. Sinds donderdag zet hij zijn eerste stappen in school. Allemaal zaken die me zaterdag ook door het hoofd flitsten toen ik het zegegebaar maakte. De echte fun is verdwenen. Ik wil nu de aandacht geven naar mijn gezin in plaats van deze te blijven opeisen."

De concurrenten zullen het graag horen. De voorbije acht jaar was de Kempenaar goed voor meer dan honderd overwinningen. "Met het behalen van de Belgische titel in het eigen Lille (2017) als allermooiste moment. Die titel kunnen vieren met al mijn vrienden en vele familieleden was onbeschrijflijk. Zelfs de derde plaats op het WK (2017 in Mol) en de Europese titel datzelfde jaar in Tabor kunnen daar niet tegenop. Maar nogmaals, het is goed geweest. De vele overwinningen en leuke momenten blijven zeker in mijn achterhoofd zitten. Maar nog meer zullen de familale momenten die me nog staan te wachten mooier worden dan dat alles samen.", aldus Kenny Geluykens

Fotocredits Familie Kenny Geluykens - Tekst: Lieven Verheyen

Uitslagen Palmcross Steenhuffel klik hier




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!