Wies Nuyens pakte de palm in Steenhuffel

Wies Nuyens pakte de palm in Steenhuffel

Wies Nuyens is het seizoen goed begonnen. De renner van Bert Containers Doltcini won op zaterdag in Steenhuffel voor ploegmaat Toon Heirbaut en Stan Craps.

"Al in de eerste ronde had ik het heft in handen genomen" kijkt winnaar Nuyens terug op zijn zege bij de juniores. "Ik vertrok vanop de derde startrij en wist me dus vrij snel naar de kop van de wedstrijd te plaatsen. Stelselmatig wist ik de voorsprong te vergroten. Twee keer was het nog even schrikken. Een eerste keer toen ik onderuit schoof. Een tweede keer toen ik in de voorlaatste ronde te maken kreeg met een leegloper. Gelukkig bleven beiden zaken zonder gevolg."

Vorig jaar liet de 17-jarige inwoner van Roosdaal (Vlaams-Brabant) al mooie dingen zien. Dit jaar wil hij een stap vooruit zetten. "De doelstelling is om dit jaar constant in de top vijf te rijden. Met hier en daar nog een uitschieter zoals hier in de Palmcross. Op technisch vlak is er zeker nog ruimte tot verbetering. Daar ben ik me van bewust en werk ik ook aan. Als dat lukt zie ik me ook in de kijker rijden met het oog op nationale selecties. De Wereldbekerwedstrijden en de Internationale Kampioenschappen staan hoog op mijn verlanglijst" besluit de renner die zondag nog even via Steenhuffel naar Turnhout fietste om zo wat tijd met de grootmoeder door te brengen. "De terugweg heb ik de fiets wel in de auto gezet. 116 kilometer was genoeg." (lacht)

Alle uitslagen van de Palmcross klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!