Van Aert zegeviert in Bretagne Classic

Van Aert zegeviert in Bretagne Classic

Wout van Aert heeft op zondag 28 augustus 2022 de Bretagne Classic Ouest-France gewonnen. De Jumbo-Vismarenner was de snelste van een uitgedunde groep in de sprint voor de zege.

Zes renners namen al kort na de start de vlucht in de Bretagne Classic 2022. Naderhand sloten nog tien renners aan op de kop van de wedstrijd en het gezelschap hield ook lang stand. Van Aert probeerde in een heuvelachtige zone de oversteek naar voor te maken maar slaagde daar niet meteen in. Tijdens de laatste plaatselijke ronde in Plouay wist hij dan wel met een aantal renners het gat dicht te rijden.

Finaal draaide de race uit op een sprint met een uitgedunde groep en daar toonde Van Aert zich de beste in. Het is zijn negende zege van het seizoen.

"Het was een zware dag voor onze ploeg”, aldus Van Aert voor Jumbo-Visma. “Ik voelde me goed in de finale, al was het lastig koersen omdat andere teams om beurten aanvielen. In de sprint gingen we met hoge snelheid richting de laatste honderden meters, maar ik zat een beetje verkeerd geplaatst. Ik moest nog enkele plaatsen terugwinnen en dankzij de snelheid van de anderen kon ik de kop pakken. Deze overwinning doet me veel deugd. Na de Tour de France heb ik de tijd genomen om te herstellen. Het is mooi dat de vorm langzaamaan weer terugkeert met een aantal belangrijke weken in het vooruitzicht.", aldus Wout

volledige uitslag klik hier

Fotocredit en bron reactie: Team Jumbo-Visma

 




Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!