Ethias Cross wordt Exact Cross

Ethias Cross wordt Exact Cross

Het veldrijden zal er dit seizoen een beetje anders uitzien. Na drie jaar Ethias Cross krijgt de overkoepelende organisatie van mooie losse Belgische crossen een nieuwe titelpartner en wordt Exact Cross. Deze serie verwelkomt met Mol, Loenhout en Zonnebeke drie nieuwkomers. “Zo bieden we een perfecte mix van wedstijden aan, zowel geografisch als sportief”, zegt Christophe Impens van Golazo.

Drie jaar lang was Ethias titelpartner van de organisatie van de mooiste losse Belgische crossen. “We zijn Ethias dankbaar voor de goede samenwerking, maar we zijn ook dubbel verheugd dat we met Exact, business software leverancier, op korte termijn een nieuwe partner hebben om mee te stappen in dit project”, vertelt Christophe Impens van Golazo. “Voor Exact is dit een uitstekend communicatiekanaal om hun doelgroep in België op aansprekende wijze te bereiken.”

Nieuwe naamsponsor Exact

Exact, een van oorsprong Nederlands bedrijf dat met haar software KMO’s en accountants ondersteunt bij het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen, heeft toegezegd als titelpartner voor twee seizoenen. “We zochten een mooie sport die een hoge zichtbaarheid en bekendheid geniet en zeer populair in België is”, legt CCO van Exact Wiegert de Vos de keuze voor de veldritwereld uit.

Ook de waarden en normen in het veld overtuigden Exact om het veldrijden te ondersteunen. “Het is fysiek en mentaal een veeleisende sport voor de renners en rensters die met enorm veel drive, passie, doorzettingsvermogen, flexibiliteit en precisie de lat steeds weer hoger leggen. Dat is de mentaliteit die we binnen Exact ook ervaren. We zijn er ook van overtuigd dat we via het veldrijden onze klanten iets extra’s kunnen bieden en dat het een inspirerende plek zal worden om elkaar te ontmoeten”, licht Wiegert nog toe.

3 nieuwkomers

Met een nieuwe titelpartner steekt alles in een nieuw jasje. Niet alleen visueel. Ook sportief zal Exact Cross met drie nieuwkomers een ander gezicht tonen. Nieuw op de kalender: de Zilvermeercross in Mol, de Azencross in Loenhout en de Kasteelcross in Zonnebeke.

“We zijn bijzonder blij dat we deze mooie crossen in onze familie mogen opnemen”, is Impens verheugd. “De Azencross is een echte klassieker en zal ook onder de vlag van Exact Cross zijn populariteit behouden. Met de Zilvermeercross krijgen we er een cross met een prachtig parcours op het provinciaal domein in Mol erbij. De cross in Zonnebeke zorgt voor een mooie geografische spreiding op de kalender.”

De nieuwe mix van crossen zal de kalender van Exact Cross versterken, is Impens overtuigd. “Sportief kunnen we een heel divers programma aanbieden: een klimcross in Beringen, zandcrossen in Mol en Sint-Niklaas, een parkcross in Zonnebeke, … En de crossen in Loenhout en Kruibeke kunnen afhankelijk van het weer een snelle cross of een ploetercross opleveren.”

2 kerstcrossen

De Exact Cross in Kruibeke opent op zondag 18 september het nieuwe veldritseizoen. Daarna volgt een evenwichtige kalender verspreid over het hele seizoen. In de drukke kerstperiode staan er twee veldritten op het eindejaarsmenu: de Exact Cross op vrijdag 23 december in Mol en de Azencross op vrijdag 30 december in Loenhout. “Twee uitstekende data”, vindt Impens. “Na de cross in Mol volgt een crossloos kerstweekend. We hopen dan ook een sterk deelnemersveld met alle toppers aan de start te krijgen.”

Exactcrossen.jpg (809 KB)

De dames crossen overigens dit seizoen wel opnieuw in elke manche om de Rectavit Ladies Cross.

De uitzendingen voor de dames en de heren blijven op vtm uitgezonden worden


Fotocredits Veldritkrant / affiche en tekstbron: Golazo


Ten gepaste tijde vind je op de kalenderpagina van Veldritkrant de nodige info en uitslagen ...

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!